Рецепта от Сладката къща
Коледните аромати се усилват и усещат все по-отчетливо и апетитно с приблжаването на семейните празници. Затова Сладката къща ни предлага да потренираме в кухнята с уникален сладкиш - Тарталета с пудинг и круши.
Необходими продукти:
За тарталетата: 250 г брашно, 100 г смлени лешници, щипка сол, 100 г захар, 200 г студено масло, 1 яйце
За крема: 1 пакет пудинг (на Доктор Йоткер), 3-4 с.л захар, 500 мл прясно мляко, 250 г маскарпоне, 1-2 с.л пудра захар
За крушите: 3 големи круши, 500 мл бяло вино, 1/2 ч.ч вода, сок от половин лимон, 1 пакетче ванилова захар
За декорация: 2-3 супени лъжици шоколадови люспи
Приготвяне: Разбъркайте заедно брашното, ядките, солта и захарта. Добовете нарязаното на ситно масло и яйцето. Бързо замесете тестото и го оставете в хладилника за 1 час.
В същото време направете пудинга по указанията на опаковката. Сместа от пакетчето се разрежда с 4 супени лъжици мляко и 3-4 супени лъжици захар. Разбъркайте хубаво. В тенджера стоплете останалото мляко и към него добавете сместа. Разбъркайте докато се сгъсти. Оставете готовия крем да се охлади.
Извадете тестото от хладилника и го разтелете във форма за пай с диаметър 28 см. Набодете го с вилица и го поставете да се пече в предварително загрята фурна на 200С за около 20 минути, докато покафенее добре. Извадете го и го оставете да се охади хубаво.
През това време обелете крушите и извадете сърцевината им. Нарежете ги по дължина.
Виното, лимоновия сок, водата и ванилиловата захар сложете в малка касерола да заврят. Към течната смес добавете крушите и ги оставете за около 10 минути (Ако крушите са твърди ги оставете за по-дълго време). Изцедете крушите и ги оставете да се охладят.
В купата на миксера сложете готовия пудинг и към него добавете маскарпонето и пудрата захар. Готовият крем изсипете в готовата тарталета и отгоре наредете изстиналите круши. Декорирайте с шоколадови люспи. Преди сервиране охладете хубаво за около 1-2 часа.
Вкусът се подобрява след втория ден.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари