Директор на училище пише писмо до ученик с аутизъм

Родителите благодарят в Twitter

Снимка: Guliver / iStock

10-годишно момченце с аутизъм получи сърдечно писмо и подарък от директора на своето училище. Милият жест развълнува цялото семейство.
Кам Ъдън живее в Нова Зеландия и учи в град Отороанда в училище Майхайхи. Наскоро той получи сърдечно писмо от директора на началното училище. Глен Макферсън сложил писмото в чантата на Кам заедно с подарък – екип за крикет. 
Развълнуван от жеста бащата на момчето Джейсън Ъдън публикува в Twitter пост, в който благодари.
„Началното училище Майхайхи прие синът ни, който е с аутизъм, много сърдечно“, написа той и добави текста на писмото, което синът му е получил.

„Кам, откакто си дошъл в нашето училище, аз съм силно впечатлен от твоето поведение и развитие. Ти имаш огромен принос за нашето училище. Този малък подарък е стимул за бъдещото ти развитие. Ела при мен, когато решиш (може и да не е веднага), за да ми кажеш какъв искаш да станеш.


Подозирам, че това може да е нещо свързано с технологиите, може би информационно програмиране, или може би анимация към видеоигрите. Или пък може би ще е някаква професия, която днес все още не съществува."

Снимка: Twitter 

В интервю за новозеландския сайт Stuff Джейсън разказва за чувствата, които изпитал, щом прочел писмото: „Бях толкова горд, когато прочетох писмото, че едва дишах от вълнение. На детето му отне повече време да осъзнае написаното.
В началото Кам като че ли не знаеше как да приеме всичко това. Когато съпругата ми Уенди се прибра вкъщи, очите ѝ с насълзиха от щастие. И тогава имам чувството, че Кам разбра всичко.“


Преди да постъпи в това училище, Кам е обиколил 5 други, но никое от тях не отговаряло на нуждите му. Вероятно затова родителите му остават така развълнувани от факта, че Кам е добре приет в новото учебно заведение.
„Училището прие всички негови странности и всички деца тук са мили с него ... Преди да се роди аз смятах за нещо естествено да има приятели. Много приятели. И когато това не се случи, сърцето ми беше разбито. Мисля, че сега Кам намери своето място. Това ни дава надежда за бъдещето му. Силно се надяваме, че благодарение на Глен и на това училище той ще има пълноценен живот “, разказва Джейсън Ъдън.

„Всяко дете с аутизъм може да страда в училище. Образователната система може да се окаже проблем за хлапета като Кам. Той стана част от една група и вече приема много неща по различен начин. Всички деца заслужават да имат еднакви шансове в живота“, коментира директорът на училището.

Източник: famili.fr

 

Коментари
Последни видеа