19 ужаса на родителството, за които никой не предупреждава

А после ни се стоварват на главите като гръм от ясно небе

Илюстрация: Guliver / iStock

Американският комик и баща Дъг Мо прекарва много време вкъщи и се грижи за дъщеря си, затова е съвсем наясно кои са главните ужаси на родителството – когато непрекъснато и навсякъде настъпвате парченца от играчки и биберони, умирате от недоспиване и детето непрестанно хленчи.

Това, разбира се, не е пълният списък с ужасни неща, които се случват на родителите и за които никой никога не говори.

В  книга си  „Мъж срещу дете: ръководство за бащи и странностите на родителството“ (Man vs. Child: One Dad’s Guide to the Weirdness of Parenting) Мо описва незначителни неприятности на битието с хлапета, които поотделно не представляват нищо страшно, но заедно са способни да ни подлудят.

Мо ги сравнява с драскотини по тялото – ако е една, дори няма да я забележите, но ако драскотините са все повече и повече, започват да болят и да носят само неприятности, разказва buzzfeed.com.

Припомняме ви няколко от тях - дали са ви се случвали?

1. Децата скачат върху вас без предупреждение, както си лежите, а също така и изневиделица се хващат за врата ви и увисват на него.

Снимка: Guliver / iStock

2. Сладоледът им капе на земята даже, когато сте предупредили сто пъти: „Бъди внимателен!“, а после врънкат да им купите нов. Но и новия сладолед го постига същата участ.

3. Когато се разхождате в парка, децата искат пари за всички атракциони. Всеки път!

4. Когато вървите по улицата, децата ви дърпат за ръка и почти увисват върху вас така, че едва се държите на краката си.

5. Искат да ги носите на ръце, а след 5 минути – да ги пуснете на земята. А после пак искат да ги носите на ръце.

Илюстрация: Guliver / iStock

6. Децата непрекъснато искат от вас да им купите нещо, затова, когато тръгнете нанякъде заедно, носете си допълнително пари – предвидливо е.

7. Ако им откажете да купите нещо и кажете твърдо „не“, бъдете готови останалата част от деня ви да бъде опропастена от хленчене. Успех!  

8. Вашето дете удря друго под носа ви, а вие трябва да ги омиротворявате и да разрешавате дипломатично ситуацията.

9. Децата крадат играчки от други деца и го правят много неловко.

10. Те обикалят около вас (понякога кръжат в буквалния смисъл!), и в даден момент ви се иска да изкрещите: „Престани да правиш това!“

11. Заставят ви да носите със себе си милион малки дребни нещица и ако вие, не дай си Боже, изгубите някое от тях, това се превръща в трагедия с вселенски мащаби.

12. Децата постоянно си прищипват пръстите на вратата. А също и между спиците на колелата на детската количка, на столовете – навсякъде, където има как да заврат пръстите си.

13. Приготвяте им топъл обяд, а те не искат да ядат. Обядът изстива и, о, чудо, децата най-после огладняват. И бързате да претопляте храната...

Илюстрация: Guliver / iStock

14. Малките непрекъснато се опират на вас, сякаш ще паднат, ако ви пуснат за секунда.

15. Искат легло като на възрастните, а после отказват да спят в него.

16. Пропускат дневния сън, затова са превъзбудени и когато ги изведете навън, заспиват, разбивайки целия график за спане.

17. Те искат да знаят „скоро ли ще пристигнем“ – още на първата минута, след като сте излезли от къщи.

18. Точно, преди да заспят, повтарят, че не са уморени и не искат да спят. Как е възможно това?!

19. Когато пътувате с кола, на тях им се повдига. Спирате, за да им размине и да се облекчат. Но всеки път става все по-зле и по-зле. Вие вече не спирате, а им давате плик и очаквате логичната развръзка. Е, всички родители знаят каква е тя…

 

Коментари
Последни видеа

Магията си ти

21 януари 2021 г.