Детето не иска да става сутрин - 6 възможни причини

Когато трябва да ходи на детска градина или на училище

Илюстрация: Guliver / iStock

Вероятно ви се е случвало децата да не могат да станат навреме сутрин през седмицата, но през уикенда се будят в 7 без 15 като по часовник. Ето няколко обяснения защо става така, нито едно от които няма да им помогне да спят до по-късно през почивните дни, но все пак, за обща култура…

Детето не се наспива
Най-често срещаният проблем – то не спи следобед в детската, колкото и учителките да ви уверяват, че го прави, или просто е недоспало, защото в училище следобед няма такъв момент.

Не му достига внимание
От дефицит на внимание обикновено страдат малчуганите, които ходят на детска градина и са на възраст 3-4 години. В това време най-близкия им човек все още е майката, с която им е по-интересно, отколкото с връстниците. Затова и му се иска да прекара повече време с нея.

Трудно се адаптира
Това се отнася обикновено за първокласниците, които след игровата форма на обучение и възпитание в детската градина трябва да влязат в чисто нов режим. Нежеланието да стават сутрин за училище е своеобразен протест срещу порастването.

Има конфликти с връстници
Вероятно ще разберете за какво става дума, но му обяснете, че трябва да се справи със ситуацията. И, да, чиято и да е вината, научете го, че понякога трябва да направи първата крачка за помирение. Добре е този разговор да се случи преди заспиване.

Проблеми с учители
Ето това е ситуация, която не трябва да се игнорира. Особено ако не мислите, че детето е виновно. В подобни случаи е трудно да преодолеете проблема и се налага да преместите малчугана в друго училище, колкото и да е трудно за цялото семейство. Но си е проблем, който очаквано води след себе си проблеми, включително и със съня.

Просто не му се учи
Да, още един факт. На съвременните деца не им е интересна училищната обстановка, нито класическите начини на преподаване. Оттам и идват сутрешните капризи относно ставането. Разбираемо.

detstrana.ru

Коментари
Последни видеа