Сложната възраст на юношеството (подкаст)

Пред какви предизвикателства се изправят родителите на тийнейджъри и как правилно да общуват със своите пораснали деца, разговаряме с психолога Александра Алгафари

16 януари 2023 г.

Снимка: Shutterstock

И идва моментът, в който детето пораства и става тийнейджър. То се променя и често общуването с него се превръща в истинско предизвикателство за родителите. Какво да правят и какво НЕ бива да правят – важни въпроси, за които е добре да сме подготвени.

Колко сложна всъщност е сложната възраст на юношеството? И как родителите трябва да разговарят с тийнейджъра, когато започне да поставя бариери в общуването?

Важно е да знаем и кои са най-честите проблеми, с които се сблъскват децата в тази възраст, както и колко опасни могат да бъдат те. Как родителите да разпознаят, че нещо се случва и какви мерки биха могли да вземат, за да не загубят съвсем пътя към своето дете?

По всички тези сложни и трудни за много родители теми разговаряме с Александра Алгафари, неорайхиански аналитичен психотерапевт с дългогодишен личен опит в психотелесната психотерапия.

Приятно слушане!

- Spotify

- Anchor

- Pocket Casts

- Google Podcasts

- The Podcast Place

Коментари
Последни видеа