Памперс, вода, мокри кърпички - какво тряба да има винаги в чантата на мама

Подсигурете си резервен план за спешни случаи

Илюстрация: Guliver / iStock

Когато се налага да сте 3-4 часа с детето навън, няма как да не възникнат пожарни ситуации. Не ги степенувам по важност, само изброявам: мокри гащи, панталон, чорапи, обувки... и каквото се сетите още - мокра тениска, внезапни пристъпи на вълчи глад, спешна нужда от играчка, кърпи – сухи, мокри ...

И, ако списъкът ви натъжава, си спомнете филма „Един прекрасен ден“. Мишел Пфайфър е самотна майка и амбициозен архитект, която отглежда детето си, но трябва да прави и кариера. Джордж Клуни - „неделен баща“, находчив репортер, внезапно получава дъщеря си за отглеждане, когато бившата му съпруга, решава да пътува на някъде с новото си гадже.

Спомняте си как Прайфър жонглира с аквариум с рибки в ръка, тичайки по улицата с  хлапето, за да се класира за всички важни събития в живота му.

А когато се налага да остави малката Мелани за 2-3 часа в детски център, успява с наличното в дамската си чанта да направи два карнавални костюма за Супермен и неговата приятелка – с тиксо, алуминиево фолио, панделка, фиби, лепило за макет, шалче ...

И така във вашата „вълшебна“ чанта за всеки ден сложете:

1. Шише с вода. Вярно е, че може да купите от всеки павилион, но ще е от хладилника или няма да намерите веднага, когато ви трябва. В този случай вероятно ще сте принудени да купите подсладена, газирана напитка с неясен състав – консерванти, оцветители и добавки.

2. Памперс (гащи, ако детето е по-голямо). Опитните майки обикновено не го забравят. Добавете обаче и резервен панталон и чорапки, които също може да се наложи да смените, както и тениска, която ще ви спаси, ако хлапето се изпоти или измърля.

Снимка: Guliver / iStock

3. Обелен и нарязан морков или ябълка. Те винаги ще помогнат, ако детето изпадне в пристъп на внезапен глад. И е много по-добър вариант от пакет мазни пуканки или близалка. Не, че след това няма пак да ги купите, но пък има и шанс да пропуснете или да намалите апетита му за яденето на боклуци.

4. Мокри/сухи кърпички. Няма да обяснявам. Ако детето цяла седмица в детската градина си бърше носа с ръкава на блузата, е добре в съботи и неделя да „тренира“ с кърпичка. Дори да се налага често да му напомняте за какво служи тя.
Мокрите кърпи спасяват при внезапно: „Майко, ака ми се!“

5. Дребна играчка. Ама наистина малка – 5-6 см. Винаги нося в чантата си по една. Преди година-две те бяха от сериите с диви и домашни животни (защото един плик с 10-12 броя струва 4-5 лева). Сега имам лего и тролчета, защото са герои от приказката, която вечер четем.
Играчките са специална награда. Ако, разбира се има повод за похвала и поощрение.
„Изненадата“ си остава скрита в чантата, ако не е заслужена. И чака подходящ случай.

6. S.O.S аптечка. Тук списъкът е доста индивидуален. Моят син е алергичен. Нося специални лепенки и гел за рани в малка тубичка. UV защитен крем, медицински балсам за устни (непрекъснато са напукани, защото ги хапе и плюнчи) - специално за деца, антиалергичен крем, ако го ухапят насекоми ...
За всеки сезон естествено, сменям набора с медикаменти.

Това е моят списък, който само може да ви даде идеи. Той ме е спасявал неведнъж от кризисни ситуации.

И накрая ще завърша отново със съвет от филма „Един прекрасен ден“.
Носете в чантата си нещо, с което спешно може и вие да се преобразите. И да изглеждате като жена, а не като преуморена майка.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа