Какво подсказва, че бременната носи момче или момиче

4 издайнически белега

Снимка: Guliver / iStock

Съвременната апаратура дава бърз отговор на този въпрос. И все пак, ако сте от нетърпеливите бъдещи майки и искате да имате отговор, пред видеозонът категорично да го покаже, ето няколко идеи, дошли от времето на нашите баби. Тогава всички са чакали отговора до самото раждане.

Истина  или мит са тези практики на гадаене, проверете сами.

Разгледайте корема

Едно от най-популярните твърдения е, че формата на корема на бременната дава насока, дали тя носи момче или момиче. И, ако той е закръглен, е момиче, а, ако е по-остър – момче.
Височината на корема също дава сведения. Ако бебето стои високо – значи и момиче, а ако е по-долу – момче.  

Промени по кожата

Промени по кожата и окосмяването, както и цветът на ареолите, са знак за пола на бъдещото бебе. Така например, ако видите, че космите ви растат по-бързо, а ареолите на гърдите стават по-тъмни, вероятно чакате момче. Друго потвърждение на този факт е, ако сърцето ви бие със 150 удара в минута или пък краката ви остават по цял ден студени.

Докато, ако ударите на сърцето са по-учестени (над 150 в минута), вероятно бебето ще е момиче.
За женска рожба говорят и други признаци като – по-суха кожа, позиви за повръщане през първите 3 месеца, както и, ако либидото ви е засилено. 

Храните, които ви съблазняват

Апетитът на бременната е капризен и понякога необичаен.
Ако ви се яде сладко и ви мамят тортички и бонбони, вероятно чакате момиче. Докато, ако повече ви се иска месо, салами и солено – ще е момче.

Движението на махалото

Който може и, който не дотам владее техниката,  пробва да отгатне пола на бебето, като над корема на майката държи махало – халка или пръстен, закачени на конец.
И, ако той се завърти в кръг, е момиче, а ако се движи назад-напред – момче.  
И още една техника, дошла от миналото. Хвърлете на пода пред вас  хартиена кърпичка и направете една крачка, за да я вземете. Ако тръгнете с десния крак – ще е момче. А с левия – момиче.

Знаете, че има 50 на сто шанс  един от методите да познае.
И при всички положения гадаенето ще ви развесели.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа