Никой не предупреждава за трудностите на майчинството. Защо?

4 причини, това да е дълбока тайна

12 февруари 2021 г.

Снимка: Getty

Животът на младите родители би започнал по различен начин, ако са подготвени не само за розовата му страна - фотосесии с пухкаво бебе, а и за тъмните страни, за които никой не ги предупреждава.
По-старото поколение е нетърпеливо: „Искаме да имаме внуци! Децата са щастие. "
Защо не само майки и свекърви, но и приятели и колежки, които са родили, също не бързат да споделят трудностите при грижите за бебето. 
Никой не говори да сивата страна на ежедневието с бебе, за умората, изтощението, недоспиването, раздразнението.
Защо се случва?
Една от причините лежи на повърхността. Приятелка ми каза, че е уморена от моите негативни постове и публикации на „очевидни“ истини. 
Защо да плашите бременната, която скоро ще има бебе? Тя няма да се измъкне от трудностите, но

не е чак толкова страшно, ако повече си мисли за щастливи моменти

Ако рисувате всичко в черно, тя ще си помисли, че грижата за бебето е само безсънни нощи и мръсни пелени.
Забелязвали ли сте някога, че често родителите, оплакващи се от капризите на неспокойно дете, добавят накрая: „Но все пак го обичам и не съжалявам за нищо“. 
Хората без деца няма да усетят това, те ще бъдат поразени единствено от негативното. Е, логично е ...

Но това не е единствената причина родителството да бъде описвано предимно в розово.
По-възрастните, тези, които са мечтали за внуци, с умиление си припомнят как са се оправяли и без тенджера, в която може да сготвиш наведнъж 3 ястия и комбинирана пералня със сушилня.
Естествено с годините

спомените от безсънните нощи са избледнели

Останал им е споменът за сладко заспали бебета, миришещи на мляко.
Често обаче се чува и крайното: „Аз страдах, ти ще страдаш, а след това и твоите деца. Ако не си се мъчила, значи не си станала майка! "
А, ако младите родители се жалват, те ще бъдат упреквани за мързел и безотговорност. И не винаги ще получат очакваната от родителите си помощ.
В социалните мрежи всичко е захаросано. Там „идеалните“ майки, добре гримирани и модно облечени показват своя добре подреден дизайнерски дом и щастливо усмихнати деца.
Повечето от тях се хвалят в социалните мрежи, споделят щастието си и естествено печелят допълнителни пари като рекламират креватчета с формата на спортни автомобили, колички и всякакви аксесоари. 

Спамът с красиви картини

често идва от недоволството от живота им. Съпругът не иска да участва в грижите за бебето, често отсъства от дома и е на срещи с приятели ...
Естествено и техните деца понякога са изключително капризни и плачат. В къщата, освен един добре почистен ъгъл ( който се показва в снимката), може да има и зловеща бъркотия. Но това никога няма да научите. Напротив. Те ще ви уверяват, че се справят добре, че са най-щастливите съпруги и майки, че лесно и без проблеми са се справили с кърменето, че децата им не боледуват и, че спят цяла нощ.
Те винаги мълчат за реалните си проблеми.

Снимка: Getty

Лъскавите снимка на усмихнато бебе, което се храни с апетит в красивото си столче, са реклама. Това е красивата картина на

щастливото родителство, която може да го продава

И в същото време призовава – купете бебешкото пюре, същото това столче за хранене, стилна колички, екологични играчки и много други. Тогава детето ви ще бъде най-щастливото. 

Да си родител е модерно

А в модата няма място подути от сълзи очи, рошава, немита коса, белези на корема, следродилна депресия и скандали със съпруга си.
В рекламата бебето с памперс спи спокойно цяла нощ в креватчето си (често ли виждат това?!), вместо да виси на гърдите на спяща майка цяла нощ.
Ако то случайно разпръсне чинийката с мюсли, усмихната му майка ще изчисти бъркотията с чудодейна прахосмукачка – само за секунди.
И знаете ли кое е най-обидното в това? Че по различни причини те крият ИСТИНАТА от вас.

Всеки има правото да знае какво го очаква. Поне, за да бъде малко подготвен.

По материали на detstrana.ru, Мона Василева

 

 

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа