Защо е важно да запознаем децата с финансите

Първа книжка на нашия пазар, която обяснява стойността на парите

13 април 2016 г.

Родителите трябва да бъдат честни с децата си и да не ги подценяват, особено по значими теми като личните финанси.

Парите не растат по дърветата и не можеш просто да си набереш когато и колкото ти трябват.

За да живееш по-добре, трябва да се учиш. Богатството и бедността не са нещо неизменно и от нас зависи какви ще бъдем.

Най-важните неща не можеш да си купиш с пари.

Това са част от темите, които засяга единствената детска книга в България за финансовата грамотност - „Къде растат парите?“ на чешката авторка и илюстраторка Дениса Прошкова, представена от manager.bg.

С помощта на децата Адам и Аделка тя разказва на малките читатели какво представляват приходите и разходите на домакинството, как човек трябва да борави с финансите и защо е важно да спестяваме за бъдещето. В допълнение, книгата ненатрапчиво насочва децата към умерено, разумно и отговорно отношение към парите: скъперничеството е болест и трупането на пари не носи щастие. Необходим е баланс между работата, парите и създаването на семейство. Предприемачеството е ценно и от полза за цялото общество.

С „Къде растат парите?“ задачата на родителите да отгледат финансово грамотни и отговорни деца е значително по-лесна и приятна, а навременните разговори за личните финанси могат да спестят на децата много разочарования и да ги направят по-щастливи и успешни в бъдеще.

„Къде растат парите?“ се издава на български език в превод на Мая Христова и със съдействието на NN България. Книгата може да бъде намерена в офисите на компанията в цялата страна.

Коментари
Последни видеа