Умната лятна ваканция

3 месеца с веселата наука на Музейко

26 май 2016 г.

Най-големият детски научен център в Източна Европа - столичният Музейко обещава страхотни приключения всеки ден през лятната ваканция, на цената на един бонбон! Той посреща първото лято след своето откриване със сезонна карта "Лято в Музейко", "Умна ваканция" с полудневни и целодневни програми на български и английски език и "Дни за най-малките" - за деца от 0 до 5 години.

"Лято в Музейко"

Тази сезонна карта дава достъп до 130 образователни игри, 13 научни изложби, всички отворени ателиета и научни работилници, до озеленения покрив и мини стената за катерене и до зоната за най-малките. Тя важи три календарни месеца след нейното закупуване и се предлага в детския научен център до 30 юни.

На всеки етаж посетителите срещат истински специалисти - Музейковците, с които си говорят за веселата наука, правят забавни опити и откриват нови вселени. Там се намира и единственият планетариум в София, който организира прожекции с обяснения за звездите и космоса в компанията на истински астрономи.

"Умна ваканция"

Тази програма се проведе с голям успех по време на зимната и пролетната ваканции, а в предстоящите юни, юли и август децата и техните родители могат да избират между целодневни занимания на български език, полудневни на английски език и целодневни на двата езика. Заниманията и в трите модула включват приказки, творчески ателиета, научни работилници и игри на открито, посветени на различна тема всеки ден: понеделниците - на птиците, вторниците - на дърветата, сряда е денят на скалите и минералите, четвъртък е ден на животните, а петък - на небето. 

"Дни за най-малките"

Центърът е създаден основно за деца между 6 и 12 години. Но през юни екипът му ще започне и първата си програма за най-малките, децата между 0 и 5 години. В нея ще има срещи между родители и лекари, рехабилитатори, логопеди и други специалисти по ранно детско развитие.

Заедно с децата, майките и бащите могат да участват в ателиета за изкуства, музика, развитие на въображението и моториката.
 

Повече информация за Музейко и летните му програми можете да намерите тук.

 

Коментари
Последни видеа