Какво означават сюжетите на сексуалните сънища

Особено, ако героите в тях се повтарят или пък участва шефът ви

27 февруари 2019 г.

Илюстрация: Shutterstock

Сънуваме какво ли не и сме наясно, че някои от сънищата са със силно изразен сексуален смисъл. Психолозите имат редица разпространени тълкувания по въпроса, пише medikforum.ru, ето някои от най-често срещаните:

Ако в съня си сте били с човек, когото бегло познавате отпреди шест месеца или с друг, когото сте виждали за пет минути в живота си, не се плашете от толкова рязък обрат на събитията, това е нормално. Във въпросният случай не става дума за сексуалното ви влечение конкретно към тези хора, а за това, че ви възбуждат някакви особености във външността им.

Мнозина от нас, докато сънуват, правят секс не с тези партньори, с които се срещат или живеят под един покрив. Ако подобни сюжети ви спохождат отвреме на време, това също е нормално, освен ако във съня не изпитвате влечение към един конкретен човек - тогава може би е дошло време да направите преоценка на сексуалния си живот. Не се ли е превърнал той в рутина, която предизвиква скука, има ли достатъчно "огън" във вашите отношения? Може би трябва да привнесете нещо?

Сънуването на секс със шефа или колега се среща също толкова често, както и с приятели и други познати. Интимността с шефа говори за това, че сте встъпили в по-тесни взаимоотношения, например, работите заедно над общ проект.

Мнозина се притесняват от сценарии, в които се отдават на любов с представители на своя пол и това особено плаши мъжете. Отбелязваме, че само по себе подобно влечение не е нещо странно или патологично. Подобни сънища посещават хора, които са свързани дълбоко със сексуалните си влечения. Освен това, те съвсем не свидетелстват за промяна на сексуалната ориентация, а по-скоро говорят за любопитство.

Напрежение у някои може да предизвика и сън, в който правите секс с човек, когото определяте като враг или изпитвате ненавист. Възможно е на подсъзнателно ниво да се опитвате да установите контакт с него, тъй като в омразата поначало не е заложена положителна енергия. А е възможно и този човек да притежава качества, които бихте искали да имате и вие.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа