Настолна игра учи децата как да се справят с всекидневието

Подходяща е за хлапета в ранна училищна възраст, за родители и социални работници

18 февруари 2019 г.

Снимка: Нционална мрежа за децата 

Настолната игра „Кварталът“ помага на деца от ранна възраст да усвоят полезни умения и навици, свързани с правилното поддържане на жилището, пестенето на средства и разумното използване на енергията и природните ресурси. Тя е представена от хабитат България, съобщава nmd.bg.

Играта е подходяща  за деца в ранна училищна възраст (8-12 години), както и за игра заедно с възрастните. Тя  ще бъде полезна и за педагози и социални работници, които могат да я използват като алтернативно обучително средство – в извънкласни форми, летни училища, центрове за работа с деца, читалища и др.

„Кварталът“ е настолна игра с игрално поле, карти и пионки. Участниците четат и изпълняват написаното на картите, които теглят или избират. В хода на играта те имат възможност за избор между изпълняване на мисии в помощ на съседи или приятели, пазаруване на здравословни храни, играене, учене.
Всекидневно хлапетата имат изпити в училище, за които трябва да съберат знания или се случват извънредни събития, за които трябва да спестят пари. Понякога при изпълнение на дейност се събира мръсотия, която пък трябва да се изчисти.
Така, под формата на игра, участниците научават важни понятия, свързани с организиране на деня, пестене на енергия и ресурси, поддържане на лична хигиена и здравословни условия у дома, енергийна ефективност на жилището, спестявяне на пари за постигане на конкретни цели.

Играта се разпространява безплатно до социални и обществени институции и организации, където може да се използва от групи деца

За контакти: office@hfh.bgparvanova@hfh.bg, тел. 0879157473, фейсбук: HabitatForHumanityBulgaria

 

Коментари
Последни видеа