Тате, направи ми косата! (видео)

Един самотен баща и неговата малка дъщеря заедно в коафьорските забавления

31 март 2019 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Филип Моргийз от Дейтона Бийч, Калифорния, отглежда сам дъщеря си Ема и е намерил начин да я прави щастлива. А какво е едно от нещата, което прави жените във всички възрасти по целия свят щастливи? Да, разбира се - хубавата прическа.

Гледайки видеа в youtube, Филип се усъвършенства до такава степен, че отваря курс за бащи и техните дъщери, на които да предаде впечатляващите си умения.

Курсът протича и до днес при огромен успех и доста стабилна посещаемост. Оказва се, че има доста бащи, които искат да се научат как да правят косите на дъщерите си, било, защото им се ще да помогнат малко на съпругите си, или защото трябва да се справят сами, тъй като са самотни родители.

Моргийз споделя, че е бил изключително впечатлен от разнообразието на професии, които неговите курсисти упражняват. „Имаше пазач в затвор, механик, строител, работници по поддръжката в телекомуникационни и софтуерни компании, човешки ресурси в здравната сфера, дърводелец... Определено всички бяха извън сферата си на влияние, но нямаха търпение да започнат обучението си. Беше прекрасно.“

Само за два месеца над 100 бащи са минали през курса. В едно свое видео интервю за Upworthy Филип споделя, че правенето на прическа на дъщеря му е изключително малка част от грижите за нея. Но според бащата това ѝ дава увереност и ѝ показва какво внимание трябва да получава за в бъдеще, когато порасне и има и друг мъж в живота ѝ.

Идеята за курса е дошла по-скоро като добро хрумване за събиране на момичетата и бащите им, докато едните служат за модели, върху които другите да упражняват уменията си за правене на опашки, плитки и кокове.

„Когато хората чуят, че самотен баща организира такъв курс, за да помогне на останалите бащи, всеки си казва: „Защо да не направя нещо и аз? Защо наистина не направя нещо за подобряването на света?“, споделя Филип пред Upworthy.

„И не е въпрос на това каква плитка или какъв кок ще направиш. Най-важното е да прекараш качествено време с момиченцето си“, допълва той. „Най-хубавото нещо, когато правя косата на дъщеря ми, е, че телефонът и технологиите са някъде настрани, а аз получавам възможност наистина да осъществя връзка с детето си. Ако децата не са отглеждани правилно, ако не са изслушвани, ако не са окуражавани, накрая винаги страдат заради това.“

„Татко, който участва в „чаено парти“, или се "облича официално" заедно с дъщеря си в нейните игри, е нещо необичайно. А не бива да е така“, убеден е Филип. „Трябва да се забавляваме и да бъдем креативни, а не да се притесняваме какво ще кажат околните.“

Повече за Филип, Ема и техните занимания може да научите на фейсбук страницата им или в канала им в youtube.

Коментари
Последни видеа