10 награди за плевенски деца от конкурс в Литва и 3 - от Румъния

„Български моми“ на 12-годишната Александра ѝ донесе най-голямото отличие

"Български моми" - рисунката, която донесе първа награда на 12-годишната Александра

Снимки: Арт школа "Колорит"

Повод за голяма гордост има в плевенската арт школа "Колорит", за която 2017-а се очертава златна година още от първите дни.

За нейни възпитаници пристигнаха 10 награди от 13-ия международен конкурс за детска рисунка „Славянски извор“, провел се в град Клайпеда в Литва. Журито е присъдило първа награда на дванадесетгодишната Александра Митева за живописната творба „Български моми”.

Нейната рисунка е отпечатана на корицата на каталога на международния форум, разказа Майя Ананиева, ръководител на школата.

Носители на трета награда са Виктория Иванова на 12 г. и Адрияна Роси – 6 г.

Поощрителни награди получават Калоян Йоргов (12 г.), Христина Татолова (7 г.) Християн Христов (10 г.) и Белослава Митева (10 г.)

Лауреатско звание е присъдено на Ния Копчева на 12 г., на Йоана Габровска и Елена Чифлигарска - и двете на по 17 години.

Две от наградените рисунки на българчетата по темата "Ръкописни книги"

Над 9000 деца от 21 страни са рисували по трите теми на конкурса – „Красотата на моя роден край”, „Библейски сюжети” и „Ръкописни книги”. Арт школа „Колорит” е представила колекция от живописни творби и по трите теми.

Международният форум се организира от Музея за Литовско изкуство, Вилнюс и Литва епархии на Руската православна църква, Дружеството за християнско образование в град Клайпеда.

Но това не е всичко – още в първите си дни 2017-а донесе международен триумф на деца от школата - те получиха три златни медала от Първия международен конкурс в град Пятра Нямц в Румъния.

Децата от „Колорит” са пресъздали в своите рисунки уникалната красота и атмосфера на къщите в архитектурно-историческия резерват Боженци.

Темата на конкурса бе „Архитектурата на моята страна” и по нея са рисували хиляди деца от различни страни и континенти, обяснява арт-педагогът.

Носители на златни медали са Ерика Лишковска на 15 и Йоана Габровска на 16 г.

Златен медал е присъден и на ръководителя на школата Майя Ананиева за изключителното представяне на нейните ученици. Награди за високи постижения получават Катрин Илиева – 9 г., Анелия Пелова – 10 г. и Виктория Черакчиева – 11 г. 

 

Коментари
Последни видеа