Идеалният секс продължава точно 24 минути и 12 секунди

Проучване сочи как най-ефективно задоволяваме партньора

16 юни 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Какви са сексуалните предпочитания на дамите, разкрива онлайн проучване, цитирано от британския таблоид The Sun. 
Жените искат сексът да продължи колкото любимия им телевизионен сериал ( без рекламните паузи), но получават много по-малко – и като време, и като удовлетворение от от страна на партньора. Според тях точната продължителност на идеалния сексуален акт е 24 минути и 12 сек. Докато в действителност той трае средно 18 минути и половина. 
Това установяват авторите на публикацията на изследване на сексуалните практики и модели на 300 служителки в едно от научните учреждения в Дания. 
Основното оплакване на жените е липсата на любовна игра за подготовка.
Проучването опровергава и един от основните митове – за размера. Дамите твърдят, че параметрите на мъжкото достойнство не са толкова съществени. По-важни са поведението и уменията му в леглото.

Въпросите от анкетата включват и най-популярните секс-играчки.
13 на сто от анкетираните одобряват секса с роботизирани кукли. Голяма част правят виртуален секс, а за да достигнат оргазъм,  прибягват до различни приспособления и играчки с дистанционно управление свързани с екранния секс.
Всяка четвърта използва редовно различни секс-играчки, а 18% са пробвали секс в работния офис.
Дамите достигат до оргазъм за около 15 минути, а с помощта на секс-играчка – 10.

Това, че искат по-продължителен сексуален акт, въпреки достатъчното време, за да достигнат до оргазъм, сочи че за тях стигането до сексуалната кулминация не е единствената полза, нито единствена цел на секса“, коментира Дите Скейк в Journal of Sexual Medicine.
Проучването включва и други любопитни факти. 
Например, над половината от анкетираните признават, че достигат винаги до оргазъм, 65% си падат по секс в автомобил, а една четвърт не одобрява нецензурната лексика по време на интимностите.

Мона Василева
 

 

 

 

Коментари
Последни видеа