Празнуваме Деня на бащата в третата неделя на юни

Как може да отбележите ролята на мъжа в семейството

09 юни 2016 г.

Снимка: НДК

Добре е бащите да знаят, че когато пораснат, децата им ще следват техния пример, а не съветите им, казват от Фондация Лале, която за трети път организира честването на Деня на бащата у нас, но за първа година в партньорство с НДК.

Според католическата традиция празникът се чества на деня на св. Йосиф - 19 март, някъде се отбелязва на втория ден от коледните празници - 26 декември, но в повечето страни за ден на бащата е отредена третата неделя от месец юни, която тази година се пада на 19 юни.

От 13 юни до 19 юни в клуб „Перото” ще може да се види тематична изложба „Да бъдеш баща“, на 18 юни (събота) от 11:00 часа ще има организирано атрактивно рисуване в детския кът на „Перото” на тема „Нарисувай баща си”. По екраните на Двореца през цялата седмица ще се прожектира специален видеоклип за националната кампания „Да бъдеш баща”.

Под мотото „Ела с баща си на кино!” НДК се включва в нея. На 19 юни (неделя) в кино „Люмиер” от 19:00 часа ще има прожекция на късометражните продукции „Колко си хубав” и „Батмобил”.

Как ще отбележите вие важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат - значимите мъжки фигури в семейството, имат за детското пълноценно развитие?

 

Коментари
Последни видеа