Идея на помощ: Трикове за избор на идеалния цвят на косата

Много яки съвети, така че да сте най-хубавите

05 март 2019 г.

Снимка: Guliver/iStock

Всяка от нас се отнася различно към цвета на косата – някои експериментират непрекъснато различни багри, други се придържат към оттенъци, максимално близки до естествения тон на косата. А най-верният начин да не се разочароваме след боядисването е да се ориентираме според тена на лицето. Ето как става номерът:

Определете тона на кожата

Повечето хора могат да се разделят в три категории: студен, топъл и неутрален тип, който е най-редкият. Към кой тип се отнасяте вие?

- Погледнете вените си – ако са сини, сте студен тип, ако са зеленикави, сте топъл. Ако виждате и сини, и зелени, значи сте в групата на неутралните цветове.

- Разгледайте кожата, като търсете конкретни цветове: тенът на студения тип има розови и маслинени оттенъци, а топлият – златисти и кафеникави.

- Цветът на очите също е ориентир - Ако ирисите са изпъстрени със златисти и кафяви петънца, най-вероятно сте от топлия тип, а синеоките хора обикновено са от студения. Във всеки от критериите може да има изключения, но ако и трите съвпадат, това означава, че сте определили правилно тена на кожата.

Правилото при избора на цвят на косата, което ще ви помогне да подчертаете красотата си, е да изберете тон на косата, противоположен на вашия тип: за топлите цветове – студени тонове и обратното. Степента на контраста си определяте индивидуално, но, като цяло, това е добър ориентир.

Ако сте решили, че кожата ви е с неутрален тип, поздравления – на вас ви отиват всякакви тоналности в косата.

Примери:

Студено рус

Платина, лед, сребро, шампанско, бежово – такива са цветовете, които, подхождат на жени с „порцеланова“ кожа с червеникави оттенъци. Пепелни и ледени тонове изглеждат добре на хората със сини и сиви очи.

Снимка: Guliver/iStock

При студеното русо зачервяванията на кожата не се забелязват много, което е добре, когато се изчервяваме или температурата се промени.

Топло рус

Злато, карамел, кехлибар, мед – такива са оттенъците, които отиват на момичета със светла кожа от студения тип – този с маслинените нюанси.

Снимка: Guliver/iStock

Ако използват някой от студено русите багри, ще изглеждат прекалено бледи, докато топло русото придава сияние и жизнерадост.

Студено червен

Тъмночервено, бордо, малиново – тези цветове изглеждат много добре на бледа, дори снежнобяла кожа, която винаги е леко румена. Не звучи логично, но студеното червено подчертава свежестта на лицето.

Снимка: Guliver/iStock

Ако тенът на кожата е топъл, „прасковен“, също ще му отиват нюанси в студено червено, докато момичета с матова и маслинена кожа е по-добре да избягват този вариант, защото лицето им ще изглежда зеленикаво.

Топло червен

Ягодово русо, медно, кехлибарено, червено, червеникавокафяво – това са вашите цветове, ако имате светла и кожа от неутралния тип.

Снимка: Guliver/iStock

Дами от студения тип е добре да избягват рижавото.

Студено кестеняв

Тъмен шоколад, мока, кестен… Трудно ще сбъркате, ако използвате тези естествени кафеникави тонове, защото те отиват на почти всички.

Снимка: Guliver/iStock

Студените нюанси правят кожата от топлия тип особено изразителна, като смекчават нейния жълтеникав оттенък.

Топло кестеняв

Карамел, златисто кафяв, канела – те отиват много на жени с неутрална кожа, тъй като контрастират много приятно с него – карамел и маслини е чудесна цветова комбинация.

Снимка: Guliver/iStock

Студено черен

Синкавите отблясъци на черната коса са доста специфични и съветът към всички, които посягат към гарвановочерното, е да го използват много внимателно, защото той изостря чертите на лицето и може да добави визуално няколко години към възрастта ви.

Снимка: Guliver/iStock

Жените със светла кожа в топлата тоналност ще изглеждат добре с него, тъй като черното придава красив драматичен ефект в контраст със светлия цвят на лицето.

Вие как подбирате цвета на косата си?

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа