Деца, наречени с имена с една и съща буква

Братя и сестри, а понякога и цели семейства

28 декември 2017 г.

Световноизвестният актьор Ален Делон с дъщеря си Анушка Делон на кинофестивала в Кан през 2010 г.

Снимка: Guliver/Michael Buckner/Getty Images for Gucci

Братята и сестрите в едно семейство да носят имена, които започват с една и съща буква – смятам, че тази странна традиция е интересен феномен, вид магическа връзка за сближаване на децата в семейството.
Един от примерите, за които се сещаме най-често, са петте деца на Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита: синовете Кардам, Кирил, Кубрат, Константин-Асен и дъщерята Калина.

Фидел Кастро е друг политик, кръстил и петимата си сина от една и съща жена с имена, започващи с една и съща буква: Алексис, Алекс, Алехандро, Антонио, Анхел.

Понякога феноменът се наблюдава не само при братя и сестри, а има приемственост и с други членове от същото семейство.

Така е с великата княгиня Анастасия - тя има брат Алексей, майка ѝ носи името Александра, а баба ѝ е Алис.

Положението е подобно и при семейството на Ален Делон – неговите три деца се казват Антони, Анушка и Ален Фабиен. Антони Делон също се опитва да продължи тази традиция, но с буквата “Л” - нарича двете си дъщери Лу и Лив.

Известната индийска актриса Айшвария Рай има брат на име Адития, а дъщерята на Айшвария и нейният съпруг Абишек Бачан няма име в продължение на няколко месеца, но двамата родители още от самото начало са твърдо убедени, че то ще започва с “А”. По-късно те я наричат Арадхя.

Айшвария Рай през май 2016 г. в Кан, снимка: Guliver/Pascal Le Segretain/Getty Images

Друга индийска актриса - Ашмита Пател има брат, който се казва Ашмит, като имената и на двамата са съчетание от имената на родителите им - Аша и Амит. Подобно на Ашмита и колежката ѝ от Боливуд Равина Тандон също носи име, съчетание от имената на родителите ѝ - Рави и Вина. Равина от своя страна нарича децата си Раша и Ранбир.

Изглежда в Индия това е обичай, тъй като и петте деца на друга легенда на индийското кино - актьорът Радж Капур, са кръстени с имена с “Р”:

Страници

Коментари
Последни видеа

Автомобил и дърво

19 януари 2018 г.