От смяна на памперси до готвене: 4 неща, които бащите се справят по-добре от майките

Ето в кои дейности татковците се оказват по-сръчни

22 април 2022 г.

Снимка: Getty

Смята се, че майката може най-добре да се грижи за бебето си. Това не винаги е така. Понякога татковците се оказват по-сръчни.
Не се обиждайте, майки, но има дейности, с които те се справят по-добре. Може би не всички, но повечето.
Ето кои са тези дейности.

1. Смяна на памперси
Ако съпругът ви каже, че не може да сменя пелените, знайте, че той просто не иска да го прави.
Знаете ли защо? Ето разказът на един млад татко във форума:
„Трябваше да се науча да сменям памперса на дъщеря ми директно над мивката, защото в мъжките тоалетни няма масичка за повиване на бебетата, а всичко наоколо е доста мръсно. Взимам си дезинфектант за ръце, памперс,  кърпички и кремове и ги подреждам така, че да ги стигам лесно. Сега мога да сменя памперс при всякакви условия и то само за минута.”

2. Приготвяне на яденето
Докато мама мисли какво да сготви и то да е полезно, витаминозно и ..., всеки мъж ще приготви обяд или вечеря от това, което има в хладилника. Например, ще храни бебето с макарони и сирене няколко дни подред. И детето ще бъде много доволно...

3. Правилна реакция, когато бебето плаче
„Ако бебето ви плаче безутешно, можете да го сложите в креватчето и да изчакате няколко минути, ако и вие сте ядосани или разстроени. Седнете в съседната стая и просто не мислете за това. След минутита то ще се успокои”, пише във форума млад татко.
Може да изглежда безсърдечно, но всъщност експертите по отглеждане и възпитание на деца дават подобен съвет. Добре е хладнокръвно да се отнесете към плачещо бебе. Поне в първите минути.

4. Превъръща домакинската работа в игра
С татко детето ще обича да готви, да чисти и да пазарува - толкова е забавно!
Бащите могат да превърнат всяка скучна и досадна домакинска работа във вълнуващо приключение или в състезание. Може би не напразно казват, че мъжете са големи деца.

По материали на Parents, Мона Василева 

 

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.