Родените през май са мечтатели и фантазьори

9 факта за децата под знака на Телец и Близнаци

02 май 2022 г.

Снимка: Shutterstock

През последния месец на пролетта се раждат едни от най-романтичните персони.
Вижте кои други качества отличават децата, родени през май.

1. Те са мечтатели и фантазьори
Майските деца не само през цялото време мечтаят, но и страстно вярват в своите мечти. На практика те живеят в този приказен свят. Вероятно заради силната си вяра, винаги постигат целите си. А заетият им с фантазии ум, не им дава възможност да се отпуснат.

2. Под знака на Близнаци и Телец
Децата, родени в периода до 20 май,  са консервативните и трудолюбиви Телци.  Те искат да постигат самостоятелно всичко в живота си. Докато родените по-късно през този месец – от 20 до 31 май – са доста непостоянни и енергични. Те се под знака на Близнаци. Основната им черта е стремежът винаги да научават нещо ново. По правило тези деца притежават особен магнетизъм – те предразполагат и привличат хората.

3. Упорити и леко раздразнителни
Родените през май притежават упорство, а ако с нещо не са съгласни, е много трудно да ги убедите в противното. Именно затова с тях трудно се спори и са леко раздразнителни.

4. Камъкът, който им носи щастие, е изумрудът
В миналото този камък се е наричал „Сърцето на пролетта“ – смятало се е , че смарагдът  е символ на надеждата, на обновлението и напредъка.
Този камък давал на собственика си мъдрост и спокойствие. А древните са били убедени, че той може да върне или да обнови душата на човек.

5. Цветето им е момина сълза 
Това  нежно цвете е символ на чистота и невинност. Древните са смятали, че момините сълзи са омагьосаното съкровище на елфите.  

6. Обожават да пътуват 
Едно от качествата на децата, родени през май, е че те са страстни пътешественици и изследователи. Силно ги привличат и интересуват нови хора, нови места и култури.  

7. В добро здраве са 
Учени от Колумбийския университет установиха, че родените през май, се радват на добро здраве и по-рядко страдат от инфекции на горните дихателни пътища.

8. Не се страхуват от неудачи 
Майските деца достигат поставените си цели, благодарение на своето трудолюбие и вяра в себе си. Те не се нуждаят от допълнителна мотивация, нито от чужди оценки и подкрепа. Напълно са си самодостатъчни.

9. В този месец са родени – мистикът Булгаков и красавецът Пиърс Броснан, невероятната Шер и красавицата Линда Еванджелиста.
 Ето такава е пъстрата компания на децата, които се раждат през май.  

Източник: moirebenok.ua, адаптация Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.