Най-важното, което трябва да знаете за рака на гърдата! (подкаст)

Как се поставя тази диагноза, какви са начините на лечение и защо превенцията е наистина важна! Разговаряме с д-р Полина Лъжанска, онколог

19 септември 2022 г.

Снимка: Shuterstock

Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 130 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика на рака на гърдата е от голямо значение.

Как обаче се поставя такава диагноза и има ли „запазена“ възраст за това заболяване? Колко типа и какви видове рак на гърдата има? Какви са шансовете за оцеляване според степента на рака? Има ли значение колко е голямо образуванието и къде се намира?

По всички тези въпроси разговаряме с д-р Полина Лъжанска, онколог и основател на фондация „Победи рака“, организатор на Race for the Cure за страната ни. Race for the Cure 2022 – бъди розова светлина за живота!, е най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за борба с рака на гърдата. Четвъртото българско издание на инициативата в подкрепа на болните от рак на гърдата ще събере стотици в Южен парк на 25 септември. На прага на Световния месец за борба със заболяването София ще бъде част от глобална мрежа на доброто, включваща още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

Приятно слушане!

Spotify

Anchor

Pocket Casts

Google Podcasts

The Podcast Place

Коментари
Последни видеа