4 правила на перфектните майки

Можем да поспорим с тях

Снимка: Guliver / iStock

Няма перфектни хора, но нищо не пречи да се стремим към идеала. Особено родителите, които искат да дадат най-доброто за детето си. Те често казват: „Добрата майка е длъжна да прави това и това“.

Обаче колко от нас имат нерви, време и възможности, за да покрият високите изисквания за отглеждане и възпитание?! Да вземем например следните правила, изброени от letidor.ru – според някои хора те са задължителни, ако искаме да сме идеални родители, но според други изобщо не са нужни. Истината е някъде там…

Кърмете колкото се може по-дълго

Поне, докато бебето навърши една година, а ако имате мляко, най-добре да удължите периода на кърмене за една или две години. Защото това намалява риска от развитие на рак на гърдата при жената и защото е полезно за детето.

Много съвременни майки обаче се отказват, понякога още на втория – третия месец. По различни причини: трябва да се върнат на работа и нямат възможност да се изцеждат; заради прием на лекарства, забранени по време на кърмене; нямат мляко, нямат желание…

Хиляди жени не кърмят децата си и кой може да ги обвини, че са лоши майки?

Спрете да храните с лъжичка колкото се може по-рано

Храненето на малкото детенце с лъжичка говори не толкова за родителска грижа, колкото за това, че родителите се опитват да спестят време и да запазят детето и кухнята чисти – това не е осъдително. Психолозите съветват да предлагаме на детето да се храни само, със собствените си ръце колкото се може по-рано, за да се научи да използва приборите.

Ако сте съгласни с това, позволявайте на хлапето да прави опити за самостоятелно хранене –

Страници

Коментари
Последни видеа