Ранно детско развитие - тревожни знаци и как да действаме (видео)

Съвети от специалисти в "Академия за родители"

Снимка: Guliver / iStock

Две дами, които работят активно в областта на ранното детско развитие, споделят своя опит, свързан с важните етапи от него, тревожните знаци, за които да следим и начините, по които да действаме.

Милена Наумова-Синигерова завършва “Педагогика за деца с интелектуална недостатъчност” в СУ “Св. Климент Охродски”, след това магистратура по логопедия пак там. Работи в първия у нас общински център за работа с деца и младежи с аутизъм. Тя е сред създателите на Център за детско развитие “Ние, децата”. Работи с деца с различни комуникативни нарушения и техните семейства.

Милена се обучава в терапевтични стратегии, свързани с нарушени механизми на храненето при бебета и деца и орално-моторна терапия. Омъжена, има две деца.

Петя Йорданова е завършила социология и психология в Германия, Университета във Вюрцбург и там специализира Психология на развитието. През 2007 г. започва работа с деца и младежи от аутистичния спектър в единствения специализиран за това общински център в София. Професионалните ѝ интереси са в областта на ранното детско развитие, нарушенията и превенцията му. Обучава се за психодрама терапевт.

Снимки: "Академия за родители"

През 2014 г. се ражда сина на Петя, а с него и Център за детско развитие „Ние, децата“, където работи с деца и родителите им.

Ето техния нагледен урок.

Коментари
Последни видеа