Австралийка създаде Барби, която кърми

Куклата се грижи за бебето си като всички майки по света

Снимка: Instagram

Австралийката Бети Страчън, майка на две деца, която има хоби да прави кукли, показа в своя Insragram нови модели – по-близки до реалността, които много приличат на съвременните жени.
В нейните колекции могат да се видят бременни кукли Барби, кърмещи, както такива с много бебета, деца и кученца.

Снимка: Instagram

Тя разказва за своето хоби, което практикува от близо 4 години, в Тhe Huffington Post.

Куклите, които Бети прави, са с мило изражение, някои имат лунички, чип нос, непослушни коси ... близки до това, което може да се види около нас.
Тя изработва цели семейства, които показва по Instagram и във Facebook и продава по интернет.

И колекциите ѝ вече са станали особено популярни в цял свят. За да ги направи по-очовечени и близки до реалността, Бети е измислила собствена технология на работа. Тя сваля от лицата им фабричните бои и нанася слой пластичен материал, върху който след това рисува наново.

Снимка: Instagram

Идеята да направи кърмеща Барби, ѝ дошла съвсем спонтанно. И преди това в колекциите ѝ се появявали бременни кукли, така че създаването на кърмеща, било логично продължение. Както разказва самата тя, докато подготвяла поредния модел, изведнъж решила, че с кърмаче на ръце, куклата ще е олицетворение на всички майки по света.


Снимка: Instagram

Тогава просто взела порцеланова фигурка на бебе, която до този момент липсвала в колекцията ѝ, и само я нагласила в правилната поза. Така композицията придобила завършен вид.

Бети била убедена, че децата ще харесат новата Барби и това ще помогне отношението на обществото към кърменето да се промени.
„Помислих си, че както в много други случаи, когато обществото смята нещо за неприемливо, децата могат да помогнат да се свалят табутата и клеймото. И кърменето да се приеме като нещо нормално и естествено, каквото на практика е“ , разказва майката, която има двама сина на 3 и на 5 години.

Явно се е оказала права. Куклата се харесва и тя вече има много заявки за кърмещата Барби.

Снимка: Instagram

Източник: deti.mail.ru

 

Коментари
Последни видеа