Нетрадиционен тест за бременност предлагат блогърки

С урина и паста за зъби

Снимка: Guliver / iStock

Когато жената има съмнение, че е бременна, проверява това с традиционните тестове, които се продават в аптеките или отива на преглед при гинеколог. Блогърки обаче предлагат необичаен метод, с който всяка може да провери дали е заченала.

Методът доста напомня тези, изпробвани и прилагани от нашите баби. Макар да звучи доста анекдотично и невероятно, методът става все по-популярен и обсъждан в социалните мрежи.

Той е с урина, но не изисква жива жаба, а паста за зъби.

В повечето женски форуми дамите обсъждат безплатни и бързи методи, с които да проверят дали са бременни и то - без да тичат до аптеката, пише Huffington PostВероятно така са стигнали и до „новия“ тест с пастата за зъби и урина. 

Ето как се прави. Нужни са няколко капки урина, които се смесват с паста за зъби. Ако пастата промени цвета си, стане синя и се запени, значи жената е бременна. Ако пък не настъпи никаква реакция и сместа остане непроменена, бременност няма.

Доколко обаче жената може да разчита на надеждността на резултата?
Въпреки че е практичен и бърз, този метод трябва да се приема с доста резерви.

„Тестът не бива да се взема като 100 % достоверен за установяване на бременността“, коментира Стюарт Гейл, фармацевт и собственик на онлайн аптеки в Оксфорд.

Ето и неговото обяснение на реакцията, която се получава между урината и пастата за зъби.
„Запенването и мехурчетата, които се получават в пастата, се дължат на реакцията между калциевия карбонат в нея и киселинността на урината. И колкото урината е по-кисела, толкова повече пяна се образува“, обяснява той. И съветва дамите по-скоро да се забавляват с „новооткрития“ тест и да не разчитат на резултата.

Ако за тях наистина е важно да проверят дали са бременни, да си купят тест от аптеката, а пастата за зъби да използват по предназначение.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа