Жената сменя размера на дрехите си 31 пъти

През живота мерките се променят след брак, раждане, загуба

Снимка: Guliver / iStock

Теглото на всяка жена се колебае през годините. Немско проучване доказа, че заради килограмите ѝ се налага да сменя размера на дрехите си 31 път през живота си. Горките мъже, които трябва да бръкнат дълбоко в джоба си, за да платят за подмяната на гардероба ѝ.

Най-критичните моменти, в които теглото се колебае нагоре-надолу, са няколко.
Наддаването идва през първите няколко години на брака и след раждането на децата.

Отслабването е най-изразено в периода преди сватбата, след преместване в ново жилище, след скъсване на дълга връзка и загуба на близък човек.
Килограмите играят около празниците и след отпуска.

Тези събития явно се отразяват по-слабо на мъжете. На тях им се налага едва 24 пъти да правят промени в гардероба си.
А според проучването, всеки трети представител на силния пол отслабва най-вече заради стрес в работата.

Статистиката продължава в цифри:

- 6 от десет жени и 45% от мъжете не са доволни от размера на дрехите си.
- 75% от жените и 61% от мъжете смятат, че имат в гардероба си дреха, която не им е по размер. Като жените пазят 16 такива дрехи, а мъжете – 14, водени най-вече от надеждата, че ще отслабнат, а на второ място от сантиментални чувства. За тях рокли, блузи, панталони носят спомени.

Двата пола стигат до основния размер на дрехите си около една и съща възраст. Жените към 28 години, а мъжете на 29. Като 10 години по-късно недоволството от размера, който носят, стига своя пик.


Снимка: Guliver / iStock

По тази причина всяка втора жена избягва да обикаля по магазините. Същото се случва и с 25% от мъжете. Те не са убедени, че ще открият нещо подходящо, което да им стои добре. А по време на пазаруването 4 от 10 се убеждават в това, което предварително са подозирали – че са увеличили размера, в който могат да се напъхат. Затова шопингът подронва самочувствието на голям процент от хората.

Основните им оплаквания са, че не могат да подберат какво им стои най-добре, а 75 % се жалват, че в различните магазини се предлагат „различни размери“.

4 от 10 предпочитат да пробват дрехите в магазина, а 45% без да ги гледа никой, на спокойствие вкъщи.

Но откриването на дреха, която им харесва и им стои добре, повишава самочувствието и на жените, и на мъжете. Без значение дали тя е купена на редовна цена или от разпродажба.

Източник: The Daily Mail

Коментари
Последни видеа