А вие отстъпвате ли място на бременните в градския транспорт?

Може би невинаги, защото не на всички им личи

14 ноември 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

В Южна Корея здраво са се захванали да подкрепят по-комфортното придвижване на бременните жени в градския транспорт. Разбира се, всичко това е свързано с високотехнологична кампания, защото все пак говорим за Южна Корея.

В момента се тества специално блутут устройство, което всяка бременна жена може да притежава. То е свързано със сигнализиращи в розово лампи, поставени до местата в мотрисите, предназначени за бъдещи майки. Когато бременна с такова устройство се качи в превозното средство, чрез блутута то се свързва със системата от сигнализатори и дава знак на возещите се, че има човек, който трябва да ползва мястото, отредено му по право.

Ако това проработи в Южна Корея и помогне на повече бременни жени да се возят по-спокойно в градския транспорт, сигурни сме, че ще залее света. И в някой прекрасен ден ще стигне и до нас. Тогава приятно разсеяните или тези, които не си дават сметка, че не сте просто дебеличка или попреяла (особено в по-ранните месеци), ще трябва да стават. Разбира се, само ако искат – доброто възпитание не е задължително.

Елисавета Цалова

Коментари
Последни видеа

Автомобил и дърво

19 януари 2018 г.