Кампанията "Айде да сме по-добри" събира позитивни истории от ученици и учители

Половината гимназисти не вярват, че съучениците им са добри хора

17 април 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Кампанията "Дни на приобщаването" се провежда всяка година и цели да насочи общественото внимание към ключови предизвикателства пред българското училище. 
Тази година в центъра на вниманието са децата и отношенията между тях. Национално-представително изследване на блаополучието сред седмикласниците, което бе проведено през 2018 г., даде доста тревожни резултати - 44.7% от седмикласниците не вярват, че техните съученици са добри хора. 

Целта на четвъртото издание на кампанията, организирано под мотото „Айде да сме по-добри“, е да предизвика българските ученици да открият и споделят добрите неща, на които стават свидетели в училище и да бъдат по-добри един към друг. Основен партньор на инициативата са влогърите от Айде БГ Ивайло и Християна, които са и лицата на видеоклипа - може да го видите тук. Именно те ви канят да изпратят историите за доброто, което сте видели или преживели в училище, на e-mail: po-dobri@cie-bg.eu до 21 май. 10 от най-добрите истории ще бъдат разказани в специално видео в канала на Айде БГ, а петима от изпратилите истории ще имат ексклузивна фен среща с Ивайло и Християна в София в началото на месец юни.
За да участвате в конкурса „Айде да сме по-добри“ и да споделите история за доброто е необходимо да имате попълнена декларация за родителско съгласие. 
 
В рамките на кампанията се провежда и още една интересна и любопитна инициатива - стартира конкурс за учители от цялата страна на тема „Видях доброто в теб“. Предизвикателството към тях е да съберат и разкажат историите на доброто, което откриват в своите класове – отново до 21 май 2019 г. на po-dobri@cie-bg.eu. Най-вдъхновяващите истории ще бъдат публикувани на сайта Приобщи.Се. и ще получат специални награди - подаръчни кутии с най-разнообразни материали, книги и игри за приобщаване в училище. Победителите ще бъдат обявени на 31 май 2019 г. на сайта на Център за приобщаващо образование www.cie.bg.

Коментари
Последни видеа