Матю Макконъхи към випуск 2020: Вие сте уникални. Единствените абитуриенти без бал!

Във видеообръщение към завършващите тази година

Снимка: Instagram 

Май месец е, в САЩ много ученици и студенти вече са получили своите дипломи. За да ги ободри в тези трудни времена, 50-годишният Матю Макконъхи записа трогателно обръщение към випускниците, съобщава The Daily Mail.

Речта на актьора започва с негова реплика от филма „Объркани и непокорни“ (Dazed and Confused) от 1993 година за американските ученици, които завършват и се готвят да влязат в света на възрастните. Именно с тази роля започва филмовата кариера на Макконъхи. И там неговият герой с непродражаема интонация произнася: "Alright, alright, alright" ("Добре, добре, добре").

С тази фраза започва днес обръщението на актьора:

„Поздравления. Завършихте това, което започнахте. Добре, добре, добре! 
Чух, че няма да имате абитуриентски бал, нито официална церемония – не съжалявайте за това. В края на краищата вие ще сте уникални. Ще сте единствените випускници без бал. В живота ще имате още много веселие! 
Помнете, че вие ще учите през целия си живот. Голямото знание е пред вас! Ще откриете всичко чрез опита и ви предстои да научите как да прилагате получените от училище знания в реалния живот. Ето там започва веселбата! Когато наистина стане по-сложно!
Не се притеснявайте затова, че още не сте решили с какво искате да се занимавате до края на живота си. Аз съм на 50 години и до сега има дни, в които не знам дали се занимавам точно с това, което искам. Важното е да продължавате да правите нещо, да сте в развитие и да се наслаждавате на всичко толкова, колкото е възможно“.

Ето чуйте цялата му реч.

 

 

Коментари
Последни видеа