Семейство Клуни впряга популярността си за благотворителност

Ако късметът ти се усмихне, трябва да го споделиш, каза Джордж

15 март 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty 

Популярната звездна двойка Джордж и Амал Клуни ще използва своето влияние за по-справедливо отношение спрямо жените, децата, хомосексуалистите, хората от религиозните малцинства и журналистите, предаде Ройтерс.

През тази година Фондацията за справедливост на Клуни стартира проект за наблюдение на съдебните процеси - "Трайъл уоч". С помощта на индекс ще се определя в кои страни съдебната система се използва за оказване на натиск върху малцинствата и критикуващите правителството.
Амал Клуни, адвокатка по международно право за защита на човешките права, каза, че е важно несправедливостта да се разобличава и да се знае къде чрез съда се действа избирателно против уязвимите лица, борците за човешки права и журналистите.

Семейство Клуни обави, че ще използва известността си, за да се знае повече за незачитането на човешките права и за корупцията. Според 41-годишната адвокатка нейната работа не е толкова бляскава, колкото изглежда, и се състои най-вече в прелистване на купища страници, но, все пак, известността е преимущество. 
"Тя помага, когато се опитваме да подтикнем към действие правителствени или бизнес лидери", заявява Амал Клуни.

"Аз не съм израснал в богато семейство. Ако късметът ти се усмихне, трябва да споделиш този късмет", казва актьорът Джордж Клуни.

Семейство Клуни е в Шотландия, където получи средства за хуманитарната си дейност от лотарията "Пийпъл посткоуд". Това е една от благотворителните лотарии в Европа, основани след 1989 година от холандското социално дружество "Новамедия". 
Лотарията дарява за благотворителност около 32% от спечелената от продажба на билети сума, която от 2005 година е над 400 милиона британски лири (около 468 милиона евро).

Коментари
Последни видеа