Станете автор, напишете приказка за семейството

Кампания в подкрепа на SOS Детски селища България

10 октомври 2016 г.

Напишете своята кратка приказка, посветена на грижата, обичта и семейството с хаштаг #ПриказнаСиняГрижа и я публикувайте във фейсбук след 10 октомври 2016 г. А с всеки закупен продукт от лимитираната серия на NIVEA „Приказни моменти на грижа“ ще дарите 30 стотинки за SOS Детски селища България и за децата, лишени от родителски грижи. През миналата година инициативата донесе много радост и усмивки на малките, а за приемните семейства бяха събрани и дарени 36 519 лв.

Сред първите посланици на инициативата, които написаха приказки за децата от SOS Детски селища, са Рафи, Дивна, Деси Добрева, Играта, Мона, Гери Турийска, Башар Рахал, Силвия Лулчева и Василена Винченцо, както и много журналисти и блогъри.


Всеки, който желае да подкрепи инициативата, в рамките на един месец може да публикува своята приказка във Фейсбук, а всяка седмица на лотариен принцип ще бъдат теглени двама победители, които ще получат изненади от NIVEA. След края на кампанията 20 от приказките ще бъдат събрани и публикувани в специална книжка, илюстрирана от децата от SOS Детски селища България.
Правилата за участие ще намерите тук.
През тази година отново излиза лимитирана серия с вече познатите четирима приказни герои – Тео, Мая, Зайо и Феята. Към любимия крем в познатата синя кутийка, през следващите месеци в търговската мрежа, можете да намерите и комплект от книжки с приказки: „Тео и Зайо си правят състезание“, „Мая и феята отиват на плаж“, „Тео и Зайо строят къща“ и „Мая и феята подреждат стаята“.
Приказките към лимитираната серия „Приказни моменти на грижа“ възпитават и учат децата на истинските ценности в живота – закрила, любов, нежност и грижа. Героите се изправят пред нови приключения, които преодоляват с подкрепата на своите родители.
люстрациите в книжките отново са дело на илюстраторката Жуел Турлюне, а историите на писателя Удо Вайгелт са посветени на нуждата да сме у дома и да усещаме грижата и сигурността, които семейството дава на всеки от нас.
 

 

Коментари
Последни видеа