Том Ханкс: Моля ви, носете маски

Носителят на „Оскар“ бе сред първите знаменитости, преборили коронавируса

Снимка: Guliver / Getty 

Двукратният носител на „Оскар“ американският актьор Том Ханкс води мъчителна и дълга битка с Covid-19. И с болките по цялото си тяло и със загубата на концентрация.
Актьорът беше сред първите звезди, които обявиха, че са заразени с коронавирус.
Още в началото на март той, заедно със съпругата си Рита Уилсън се заразиха с Covid-19 в Австралия по време на снимки на биографичния филм за живата на Елвис Пресли. Именно там премина и лечението на Том Ханкс, а след това съпрузите се върнаха вкъщи.
За най-ярките си впечатления от този период 63-годишният Том разказа пред британския вестник The Guardian.

„Заедно със съпругата ми преминахме през болнично лечение. В болницата попитах лекарите: „Ето, аз съм диабетик втори тип, имам стент на сърцето – влизам ли в така наречената „рискова група“? Нито аз, нито жена ме имахме много висока температурата,  нямахме и белодробни увреждания, които са характерни за двустранната бронхопневмония. Лекарите не се тревожеха особено за нас. Аз не съм от хората, които сутрин, като се събудят, се питат дали ще доживеят до вечерта“, разказа той.

И двамата с жена ми загубихме обоняние и вкус

Рита имаше много изразени позиви за повръщане и гадене и по-висока температура от мен. Аз пък изпитвах болки по цялото тяло. Чувствах се страшно отпаднал и бях постоянно уморен.

Не можех да концентрирам вниманието си повече от 12 минути

Днес много моля всички мои фенове: Задължително носете маски, пазете своето здраве и това на хората около вас, за да спрем разпространението на този ужасен вирус“, призова той.

 

Коментари
Последни видеа