Въздействаща кампания за хората с Даун (видео)

Вашите въпроси срещу техните отговори

02 ноември 2016 г.

Снимка: YouTube

Могат ли хората със синдром на Даун да участват в спортни игри? Може ли човек със синдрома на Даун да работи във фирма? Може ли да има дете? 

Силна нова информационна кампания от Канада отговаря на тези и редица други въпроси чрез видеоклипове, пише Мениджър Нюз. В клиповете дават отговор млади пациенти с това състояние. Те обясняват правилно отговорите на най-често писаните в Google въпроси, свързани с него. 

Клиповете са 40 на брой, посочва Adweek. Серията им е озаглавена "Down Syndrome Answers" и покрива всичко - от човешки поднесена информация за физическото и интелектуално развитие на пациентите с Даун, до очакването за продължителност на живота им и причините за пораждане на синдрома. 

Клиповете обясняват например, че хората с Даун могат да карат колелета, да четат, да играят различни спортове, да имат работа, да готвят, да шофират и редица други неща. Въпреки че някои от тези занимания в някои случаи отнемат дълго време да бъдат научени. 

Кампанията е изработена по поръчка на канадската неправителствена организация Down Syndrome Society от рекламна агенция FCB Canada.

В Канада едно на всеки 781 деца се ражда с този вид геномна мутация. В САЩ - едно на 691. 

Ето и част от клиповете.

Коментари
Последни видеа