То е копие на татко си!

15 неща, което детето наследява от бащата

14 август 2022 г.

Снимка: Shutterstock

На кого прилича бебето?! Сините очи са изцяло на баба, усмивката – на мама, а кои черти детето наследява от татко си? Да видим – проверете така ли е и с вашето чедо?

Трапчинките на бузите

Помолете свекърва си да ви покаже старите фотоалбуми – така не само ще я зарадвате, но и ще забележите, че когато вашият мъж е бил малък, е притежавал същите чаровни трапчинки, които има неговия син или дъщеря-

Любовта към риска

Детето безстрашно замахва с лопатката към тези, които го обиждат? Тича самичко напред по пътеката? Благодарете на таткото за това! Ако той е "луда глава", така ще е и с децата - наследяват от него или от роднини по бащина линия модела на поведение в критични ситуации – това е научно доказано.

Нивото на интелект

Факт: ако татко е добър, обаятелен, талантлив, но не блести с кой знае какъв интелект, децата му също ще са такива. Докато гениалните бащи създават гениални деца и изключенията от това правило само го доказват.

Структурата на косата

Повечето бебета са със съвсем рядка косица в началото, а докато станат на 4-5 годинки, косата им може да се промени – да се накъдри, изправи, изсветлее или потъмнее. Но все пак повечето гени, отговорни за това каква коса ще има то, когато порасне, и възрастта, на която ще започне да побелява, са от таткото.

Позата, в която спи

Социалните мрежи са изпъстрени с умилителни снимки на бащи и деца, които спят в еднакви пози и това не е случайно – „стилът“ на сън действително се наследява по мъжка линия.

Коя ръка ще е водеща

Това се определя на около 3-4-годишна възраст и по правило е точно като при таткото – човек, който си служи предимно с дясната ръка или левичар.

Състоянието на зъбите

Още един повод да разпитате родителите на мъжа си дали често са го болели зъбите, дали е страдал от кариеси като малък. Вероятността дъщерята или синът да наследят неговите здрави или проблемни зъби е огромна.

Чувството за хумор

Дано мъжът ви да има лек и весел характер, защото детето ще наследи неговото чувство за хумор. Но, все пак, то може да се култивира.

Снимка: Guliver / iStock​

Формата на носа

В повечето случаи малките я наследяват от татковците си.

Ръстът

От ябълковите дървета не се раждат праскови, а от татковците баскетболисти – миньончета. Гените, отговорни за височината, се предава по бащина линия.

Подвижността на веждите

Много мъже обичат да демонстрират смешни и строги мимики, при които движат веждите си, мръщят се и ги кривят. Най-вероятно хлапето ще може да прави същите неща с веждите си.

Формата на устните

Тя се образува още в утробата и най-вероятно има точно формата на татковата уста.

Формата на брадата

Също, както с устните – конструкцията на долната челюст при децата е като на техния баща.

Отпечатъците от пръсти

Знае се добре, че всеки има уникални отпечатъци и няма два еднакви на света, дори на близнаците. Но въпреки това повечето линии на пръстите децата наследяват по бащина линия.

Полът

Таткото може да моли жена си за син или за дъщеря колкото си ще, но на практика именно той е отговорен за пола на детето. Имате три дъщери? Просто ги обичайте!

По материали на ​detstrana.ru

Коментари
Последни видеа