Между таткото и дъщерята се създава силна връзка, ако спортуват заедно

Това съвместно занимание оказва изключително благотворно действие на отношенията им

15 ноември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Какво оказва най-голямо влияние на отношенията между бащи и дъщери? Според американски учени от тексаския Baylor University един от основните фактори е спортът като част от съвместните дейности, съобщава sciencedaily.com.

По какъв начин учените доказали тази връзка

В изследването са участвали 43 дъщери на 22-годишна възраст и също толкова бащи от 45 до 70 г. Те са отговаряли писмено на въпроси за факторите, които са оказвали въздействие на техните отношения. Какво показват отговорите?

Много от дъщерите твърдят, че именно съвместната дейност с бащата (спорт, работа или почивка) оказват най-благотворно влияние на отношенията им. По мнението на младите дами спортът дава голяма възможност да бъдат в центъра на вниманието на таткото. Вторият показател е бракът на момичето, а третият – напускането на дома.

Какво отговарят татковците

И в техните отговори най-важна е съвместната дейност, като на лидерското място е спортът, при който според тях имат много време да свободно общуване. Бащите обаче виждат и други общи дейности – обучение в шофиране и дори съвместна домакинска работа.

На второ място е бракът на дъщерята. Третият фактор, посочен от родителите, е времето, в което малките дъщери започват да обръщат внимание на момчетата.

Коментари
Последни видеа