Ние сме по целувките или как всичко е любов, когато си на 2

Майката на Теодор за новата мания на детето да целува всичко наред

Снимка: Shutterstock

Напоследък вкъщи се целуваме като в италианска мафиотска фамилия – по четири пъти на буза, по брадата, по носа, по веждите, в очните ябълки и по ръцете. Новата мания на Теодорчо.

Всичко се целува – често и по много. И като казвам всичко, наистина имам предвид всичко. Преди малко, докато слизаше по стъпалата, ме погледна с див огън, пламнал в зениците, и целуна парапета. След което се наведе и целуна желязната скоба, която го държи... В магазина си целуваме и количките, стълбовете по улицата, животни, храсти. Столовете вкъщи.

Когато се удари, единствения лек е целувката, само дето в зависимост от удареното място се ходи или при мама или при татко, ако и двамата сме налични. Ние целуваме всичко - от пръсти до дупе. Само като си удари колената, незнайно защо, Тео сам си ги целува. 

Илюстрация: Guliver / iStock

Затова и не бях особено изненадана, когато като влязохме в детския магазин и застанахме пред щанда с плюшените животинки ги подкара всичките по ред. Вземе една, лепне ѝ целувка, погледне ме да покаже колко е доволен и така всичките. Поне правим шоу на хората, които така скучно пазаруват около нас.

За сметка на това, като се качих днес в автобуса с него не очаквах онова, което последва. Теодорчо с усмивка и стиснал паричка в ръка устремено пристъпи към шофьора, за да купи билетче.

Спря се, махна му, захили му се най-чаровно, вдигна се като балеринка на върха на обувките си и целуна табличката до човека, на която си държи билетите. След това му прати и на него една въздушно-звучна целувка. Е, билет не ни трябваше. Возихме се гратис.

Цвети Христанова - "Майката на Теодор" живее с мъжа си и сина си в Холандия и се наслаждава на последните месеци от своето майчинство.

Има издаден сборник с разкази, които описват първата година от живота с бебе. „Въпреки, че тиражът е изчерпан, можете да прочетете истории в личния ми блог „В малките часове“. Направих го, защото вярвам, че с усмивка всичко минава по-лесно. Много хора откриват себе си в редовете и си се смеем заедно.“

Коментари
Последни видеа