10 признака за това, че сте готова да станете майка

Събрахме най-смешните от тях

Снимка: Shutterstock

От ранно детство сте повивала кукли, съседските деца са ви обожавали, а за бъдещия наследник вече са изплетени около сто чифта чорапки? Именно за вас отсяхме най-забавните (но уви – верни) признаци за това, че ви е време да се обзаведете с деца.

1. Ненавиждате собственото си име
Изморени сте от това как постоянно се обръщат към вас по име, търсят ви по телефона, пишат ви в социалните мрежи? Имаме чудесна новина: когато сте по майчинство всички ще го забравят.

В обществото ще бъдете наричана основно „майче“, а новите ви познати от детската площадка ще ви записват в телефона си като „майката на Ники“.

2. Не обичате да спите
Мислите, че здравият, осемчасов съм е за слабаци? Обожавате, когато ви се вие свят и губите съзнание от недоспиване? Смело изхвърлете презервативите: сто процента сте готова за майчинство!

3. Харесва ви постоянно да готвите и да изхвърляте храна
Да сътворите най-вкусното блюдо на света, за да угодите на нечий вкус и то да се изяде? Това действително е банално. По-интересно е цял ден да правите пюрета, след което да видите как приготвеното от вас се размазва по стените, хвърля се на пода или просто се плюе с погнуса.

4. Винаги сте мечтали да се изпуснете в присъствието на съпруга ви
Поздравления: по време на раждане шансът да ви се случи е много голям. Не забравяйте да вземете бъдещия татко с вас в родилната зала, той е длъжен да не пропуска нищо! И нека да си носи фотоапарат.

5. Имате прекалено много дрехи
Майчинството е отличен шанс да пренаредите гардероба си. Генерално. В него ще останат само спортни панталони, долнища на пижами и дузина тениски, подходящи за кърмете. Най-накрая ще можете да се простите с всички онези ненужни поли, блузи, рокли и палта.

6. Самотно ви е под душа и в тоалетната
Детето ще реши този проблем на сто процента. Радвайте се: вече не е нужно да се къпете по един час, да си слагате по три маски на косата и тялото, да четете списание в тоалетната.

Ще си имате предан и доста изобретателен спътник, който ще превърне тези банални прекарвания на времето в истински празник.

7. Обожавате да закъснявате за всичко
Ставате по-рано, бавно пиете кафе, гримирате се, четете книга в метрото и идвате навреме за срещата – това е толкова скучно. Колко по-весело е пет минути преди времето, в което трябва да бъдете някъде, да се опитвате да натикате пълзящо бебе в дрехите му, да съберете чантата с най-необходимите стотина неща и да се опитвате да си намерите ключовете.

Оттук-насетне ще бъде все така. Или по-зле.

8. Крайно време ви е да направите ремонт
Започнете с правенето на бебе, което много скоро ще превърне дизайна на апартамента ви смел и концептуален. Накъсани тапети, рисунки по стените, размазан пластилин навсякъде и храна върху паркета – ще ви завидят и най-добрите съвременни интериорни дизайнери.

9. Обичате шума и крясъците
Ако ви е писнала плашещата тишина вкъщи, по-скоро планирайте да забременеете. Само след девет месеца всичко ще се промени: гласът на бебето ще се чува нон-стоп, след това у вас ще се появят хиляди музикални играчки, които издават отвратителен звук, а много скоро то ще се научи без прекъсване да казва „мам-мам-мам“ или „дай-дай-дай“, или нещо подобно.

10. Чистенето е любимото ви занимание
С появата на децата животът ви ще се превърне в безкрайна въртележка от чистене с различни видове средства и върху различни повърхности.

Вечно ще пълните и изпразвате миялната, простирате, сгъвате и прибирате пране и така до безкрай. Готино, нали?

Наталия Смолянинова/detstrana.ru

Коментари
Последни видеа