Важни правила при избора на детските обувки

Ето какво трябва да знаете и защо не бива да подценявате този момент

22 ноември 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Първите обувки трябва да са с добро качество, да обвиват крака и преди всичко да имат мека и гъвкава подметка. Това обаче понякога не е достатъчно.

Ето какво още трябва да знаете, когато правите тази тъй важна покупка за проходилото дете.

Първи стъпки

Всички родители очакват с нетърпение първите стъпки на бебето си. Те са голямо постижение и от този момент мъничето открива удоволствието от независимостта и вкуса на свободата. Първите стъпки обаче са важни и от гледна точка на двигателното развитие и поради тази причина те трябва да бъдат придружени от точните за този момент обувки.

Съветът на експертите е да оставите детето възможно най-дълго време босо или в студените месеци по чорапи с противоплъзгащо се стъпало, за да свикне да пази равновесие.

Но идва момент, когато обувките стават задължителни. Те са важни, защото помогат на детето да поддържа правилна стойка, да избегне проблеми с гръбначния стълб и също така благоприятстват правилното развитие на стъпалото.

Как да ги изберете

Важно е да се съсредоточите върху три основни характеристики: материал (най-добре естествена кожа), структура на обувката и форма на подметката, която трябва да е мека и гъвкава, но с високи и твърди подсилвания в задната част на стъпалото (петата), за да осигури както правилната опора за глезена, така и по-голяма стабилност и безопасност при ходене на детето. Първите модели често се наричат ​​„Първа стъпка“ и това не е случайно.

Кой е правилният размер

Откриването му винаги е трудно за начинаещите родители. В този случай имате два начина: разчитате на професионалист в магазина, който да ви даде съвет, или опитвате да измерите стъпалото сами.

Във втория вариант трябва да знаете, че обувката е добре да бъде малко по-голяма от стъпалото. Трябва да има около сантиметър от палеца до носа на обувката. Може също така да извадите стелката и да я премерите по детското краче. И имайте предвид, че детските обувки се сменят доста често, така че не гледайте на тях като на нещо, което ще служи месеци наред.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа