7 истини за брака, които научавате след като се родят децата

Ето по какъв начин се променя ежедневието на двойката

22 октомври 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Със сигурност появата на бебето ще ви накара да промените мисленето си и може би ще ви отвори очите за много неща в партньора или връзката ви, които преди не сте забелязвали.

Бракът или съжителството са подложени на истински тест в такъв момент, който може както да ви обедини, така и да ви раздалечи. Има обаче 7 общи неща, да ги наречеме „истини“ за брака, които партньорите осъзнават едва след като станат родители.

Снимка: Shutterstock

1. Отричането на промяната не помага

Фактите говорят друго – сега в дома ви има още един (или повече) души. Бебето, макар и толкова миниатюрно, също e човек, който предявява своите претенции за внимание и време.

Не е задължително промените да са непременно негативни. Но не бива и да се заблуждавате, че всичко е като преди. Така акцентирате върху негативите, без да давате шанс да позитивните неща. Приемете промяната, за да се адаптирате по-бързо.

2. Мразите партньора си – е, случва се

Тази криза не подминава дори и най-сплотените и обичащи се двойки, след като се роди бебето. И има наистина моменти, които просто мразите партньора си. Вместо целувка, когато се прибере от работа, вие го гледате лошо и се дразните от всяка негова дума.

Спокойно, не сте единствени. И това ще отмине. Важното е да не приемате тази фаза твърде остро и да не задълбочавате, превръщайки конфликтите в хронично състояние.

3. Ще бъдете различни

Със сигурност ще бъдете по-уморени, а понякога и изтощени. И вечер, вместо да се гушнете на дивана и да си говорите, ще предпочетете да си легнете още в 21 часа (стига и бебето да спи).

Причината е, че децата изискват много внимание, а родителите са длъжни да им го осигурят. И умората се натрупва. В такава ситуация е много важно, да намерите начин да открадвате малко от времето си, за да останете насаме. Това ще съхрани нежността в отношенията ви.

4. Романтиката остава в миналото

Преди да се родят децата романтичните жестове са били част от ежедневието ви. Сега нямате нито време, нито желание за такива неща.

Събуждането през нощта преди е било, за да правите любов, а сега е, защото бебето плаче. Добрата новина е, че и този период рано или късно свършва. Така че просто трябва да се заредите с търпение и дадете шанс на романтиката, когато й дойде времето.

5. Сексът също остава на заден план

Намаленото желание за секс е нормално състояние в периода на кърменето, както и дълго след това. Умората, физическият дискомфорт, който раждането и бременността носят със себе си, бушуващите все още хормони правят интимните преживявания невъзможни. Дори идеята за секс изглежда изтощителна в очите на жената.

А когато все пак се случи, няма нищо общо с онзи секс отпреди да се роди бебето. Бъдете обаче търпеливи – рано или късно всичко ще си дойде на мястото.

Снимка: Shutterstock

6. Нашествието на роднините

Колкото и да не харесвате неговото или нейното семейство, сега трябва да ги търпите. Защото всички знайни и незнайни роднини ще се надпреварват в един определен момент да ви идват на гости, за да видят бебето. Дори и без покана.

Приемете, че те ще присъстват в живота ви по-често, отколкото ви се е искало. Но поставете ясни правила, които да спазват. И използвайте желанието им да видят детето, за да успеете да свършите нещо друго през това време. В такива случаи всяка помощ е добре дошла.

7. Времето за „двама“ намалява

И така ще бъде, докато детето не завърши училище и поеме по своя самостоятелен път. Дотогава вие сте мама и татко, които трябва да бъдат винаги на разположение.

Това ще съкрати много от времето за „двама“, но пък ще направи миговете заедно още по-емоционални и страстни. Всичко зависи само от вас.

По материали от Pianeta Mamma

.

Коментари
Последни видеа