Как лесно да облечете бебето

Правилните дрехи и техники, които ще ви помогнат да избегнете грешки

Снимка: Shutterstock

Раждането на дете е приключение. Задавате си много въпроси и невинаги е лесно да се ориентирате. Едно от многото притеснения на младите родители е как да облекат бебето.

Кои са най-необходимите дрехи? И как точно да ги промушат през главата му без да го наранят? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да преживеете и този стресиращ момент.

Подходящи дрехи за първите няколко седмици

Бебето няма да носи първите си дрехи твърде дълго. Затова не купувайте много, защото скоро може да се нуждаете от по-голям размер. По-важно е да помислите за практичността и да изберете такива, които лесно преминават през главата му. А специално за първите дни използвайте дрехи, които се отварят и затварят отпред и изобщо няма нужда да промушвате главата на бебето през нещо.

Модерните дрешки за разходка са много сладки, но не са особено практични, неудобни са за обличане, а и след месец може да са му вече малки. Така че си спестете този разход. Има време, когато ще му купувате такива, в началото – нямате нужда от тях.

Много важно е в първите седмици дрехите да са лесни и удобни за обличане, от меки материи, които да не дразнят бебето, и с най-бързия и практичен начин за закопчаване. Избягвайте шнурове, панделки, щифтове или големи копчета, които са опасни за бебето.

Как да облечете бебето

Отстрани това изглежда много сложно и младите родители често се страхуват да не го наранят, докато го обличат.

Не се паникьосвайте! Ето някои трикове, които ще ви помогнат да направите това лесно.

За да облечете дрехата, която трябва да се промуши през главата, просто разширете максимално деколтето, навийте цялата дреха върху ръката си и първо пъхнете лицето на бебето, а след това и цялата глава.

За ръкавите сложете ръката си в края на ръкава, хванете ръката на бебето, след което развийте ръкава над ръката на бебето.

За панталоните използвайте същия трик – навийте крачола на ръката си, хванете крачето му с ръка и развийте крачола.

По материали от Alfemminile

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.