Да поиграем на есен

Ето как да украсите дома с листа и клонки от разходката с децата

10 октомври 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Дори няколко есенни листа са в състояние да променят мигновено атмосферата в дома. В дъждовните дни това е добър начин да се позабавлявате заедно с децата и да създадете красиви и ефектни декорации за жилището.

Този път ви предлагаме главен герой да бъдат свещите. Около тях може да създадете истински есенни картини. Ето няколко интересни и лесни за осъществяване идеи.

Снимка: Shutterstock

В ябълки

Внимателно издълбайте сърцевината на ябълките, след което пъхнете чаени свещи. Ако ябълките са червени – още по-добре.

Снимка: Shutterstock

От празен буркан

Празният буркан от компот лесно може да бъде превърнат в красив свещник. Задачата на децата е да облепят стените му от външната стена с пъстри есенни листа. Вътре сложете чаена или обикновена свещ.

 

Снимка: Shutterstock

Есенна картина

Ако имате основа за венец от клони, може да я използвате, за да създадете своя есенна картина. Но не за стената или прозореца, а за масата. В центъра на кръга аранжирайте декоративни тиквички, жълъди и пръчки канела. Най-отгоре поставете свещ, която да им подхожда по цвят.

Снимка: Shutterstock

Със зърна от царевица

Малко по-сложна задача, но също във възможностите на децата. Първо трябва да залепят от външната страна на по-малък буркан красиво есенно листо, след което да боядисат стените в бяло. След като боята засъхне, внимателно се отлепя листото, за да остави „прозорче“ към вътрешността. В буркана се сипват сухи царевични зърна и в тях се поставя чаена свещ. А около гърлото му може да завържете панделка.

Соня Димова

 

Коментари
Последни видеа

Слънце

30 ноември 2021 г.