10 издайнически промени, които показват, че сте готови да станете родители

По тях лесно може да отгатнете, че е наистина дошло времето за тази важна крачка

Снимка: Shutterstock

 

Изборът да станете родители невинаги е лесен и често е резултат от сериозно обмисляне. Трудно е да се определи перфектното време за раждането на децата, но със сигурност, а и най-често, това се случва, когато двойката почувства известна стабилност – не само във финансово отношение, а и в емоционално.

Има ли все пак нещо, което да ви загатне, че е настъпил моментът за тази наистина голяма и важна промяна?

Ето кои са десетте издайнически сигнала, които загатват за новия начин на мислене, показващи готовност за увеличаване на семейството.

Снимка: Shutterstock

1. Чувствате се освободени от ограниченията

И можете да вземате спокойно самостоятелни решения. Това ви дава нужната увереност да направите и следващата крачка, без да се поддавате на колебанията, които доскоро сте имали.

2. Вече сте много по-спокойни

Знаете как да се държите, когато сте с децата на приятелите и роднините, без да изпитвате дискомфорт или те да ви притесняват. А помните ли какво чувствахте в началото? Дразнехте се от детските викове, от хаоса в домовете на приятелите ви с деца и от постоянната заетост на най-близките ви хора с оправданието, че сега хранят или приспиват бебето.

3. Не се притеснявате от безсъзнанието

Осъзнавате много добре, че след появата на бебето, може с месеци и дори години да не успявате да се наспите, но това изобщо не е проблем.

4. Готови сте да поставите нуждите на бебето на първо място

А преди винаги сте мислили за личния си комфорт.

5. Осъзнавате много добре, че все още нямате нужните умения и знания за отглеждането на бебе

Но не се страхувате от това. А преди изпадахте в тих ужас при мисълта за болката по време на раждане и нямахте идея как точно се облича толкова малко същество. Освен това сега разбирате, че децата са богатство и можете да научите много от тях.

6. Наясно сте, че раждането на детето не носи само радост и удовлетворение

А е свързано и с различни усложнения и трудности. Оглеждането на дете изобщо не е лесна работа, разбирате това много добре. Но пък твърдо искате да го преживеете.

Снимка: Shutterstock

7. Усещате, че сте екип с партньора си

Това наистина е важно, защото мисленето в различни посоки автоматично поставя редица въпроси, включително и този – „А има ли смисъл да имаме дете?“.

8. Щастливи сте от идеята да правите жертви

Дори и да не разполагате със собственото си време, стига да е в името на детето. А преди смятахте за кощунство подобна мисъл. Не ви и минаваше през ум, че може да се откажете от танците в петък вечер или излизането с приятелки на дълго кафе в събота, преминаващо в лежерна вечеря.

9. Наясно сте, че ако имате някакви проблеми като двойка, раждането на дете няма да помогне за разрешаването им

И не само, защото допълнително може да усложни живота ви. Това показва, че сте отговорна натура, готова наистина да отгледа нов живот.

10. Убедени сте, че раждането на дете не означава непременно отказ от професионалните мечти

А преди сте се притеснявали истински, че бебето може да означава край на кариерата ви, за която сте учили толкова години и сте дали наистина всичко от себе си. Сега знаете, че стига да искате, имате сили да правите и двете достатъчно добре - да преследвате успех и да бъдете успешни родители.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.