3 много добри причини да се откажете от вашите цели

Най-малкото, защото вече не са онези отпреди 5 години

05 септември 2017 г.

Снимка: Shutterstock

Преди няколко години имах брилянтно обещание, което си дадох на Нова година:  да направя всичко възможно, за да играя скуош с моя приятел Бен три пъти седмично. Това щеше да служи като примамка да посещавам и фитнес залата, което щеше да завърши процеса. Единственото препятствие беше, че Бен, като учител, трябваше да бъде на работа много рано, така че нашите мачове можеха да започнат не по-късно от 06:00 ч. За повече от година ние поддържахме този ритуал, докато най-накрая осъзнах - бях толкова изтощена от ранното сутрешно ставане, че не бях продуктивна през останалата част от деня.

Поставянето на цели може да бъде мощен инструмент към успеха. Важно е периодично да разглеждаме приоритетите си и да си гарантираме, че нещата вървят в правилната посока. Еднакво важно е да се направи повторна оценка на тези цели, за да се гарантира, че те са все още са целесъобразни. Моята фитнес зала - същата, която посещавах с Бен - има огромен банер с един цитат на Ланс Армстронг: "Болката е временна, отказването трае вечно.

Въпреки това, бих искала да посоча три много добри причини да се откажете от вашите цели.

1. Когато вашите цели водят до неблагоприятни последици. Точно както предвиждаше моя план за скуош, отслабнах много през годината. Но също така си изградих погрешното предположение, че с течение на времето щях да се науча да се събуждам лесно в 5:15 ч. сутрин. Въпреки ползите от рутината, в крайна сметка осъзнах - моята умора и загубата на производителност бяха твърде големи, за да продължа.

Пълния текст четете на Мениджър Нюз.

Коментари
Последни видеа

Слънце

30 ноември 2021 г.