3 причини защо жените винаги са прави

Действително ли е така и до какво може да доведе това им убеждение

18 април 2019 г.

Илюстрация: Shutterstock

Често мъжете се сблъскват със ситуации, когато жените не искат или не умеят да си признават допуснатите грешки. Те се опитват по всякакъв начин да докажат мнението си, като го отстояват до последно. Често в желанието си да се аргументират всъщност започват да упрекват и обвиняват другите за всичко. Защо така се случва и какво да правят мъжете с „женската правота“?

Приемете, че това е черта на женския характер
В живота съществуват редица примери, когато с дамите е безполезно да се спори или нещо логично да се доказва, тъй като във всички случаи те се смятат за прави. Подобно поведение се обяснява с особеност да женския характер, с която е безполезно да се борим.
Мъжете по-добре да бъдат една идея по-отстъпчиви, за да дадат на дамите време, в което да осъзнаят, че не са били прави. Добре е и да кажете твърдо как стоят нещата към момента, но тя да постъпи както намери за добре. Така ще е по-спокойно за всички. Няма смисъл да губите време и сили в излишни разговори. За да не допускат скандали, мъжете по-добре да завършат диалога (или монолога) с думите: „Скъпа, ти си абсолютно права“. С което въпросът ще бъде изчерпан. След подобен разговор жената ще се чувства щастлива и няма да се вглежда в детайлите.

Понякога това е удобно за силния пол
Често мъжете сами позволяват на жените винаги да бъдат прави. За тях това се явява удобна тактика – могат нищо да не правят и в същото време всички решения ще бъдат взети. Понякога подобно поведение е оправдано, но понякога може и да се сгреши с него. Отношенията между хората винаги са свързани с рискове, но заради душевния мир може да опитате да позволите на жената да бъде главата на семейството.

Често това се дължи на склонността на дамите към спонтанни решения
Голяма част от жените не умеят да мислят стратегически. Те често взимат решения и постъпват в ситуации по начини, коренно различни от тези на мъжете. Без да виждат в дългосрочен план последствията от своите решения, жените обикновено продължават да настояват, че трябва да се постъпи именно така.
Мъжете понякога е по-добре да се съгласят с дамите и да направят това, което те искат. Това би дало възможност на жените да видят до какво водят постъпките им и да разберат какво не би следвало да правят друг път. Само не бива след това да ги упреквате и да повтаряте: „Видя ли, нали ти казах?!“ Това няма да доведе до нищо добро.

Източник: woman.rambler.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа