35 истини за брака

Качествата, които в началото сте харесали в партньора ви, с годините ще се превърнат в дразнители

21 февруари 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Казвате си „Да“, после „Наздраве!“, минавате с чувалче по масите, за да съберете инвестициите в първите ви пътешествия като семейство.

Затваряте вратата на дома си. И истината влиза с шут през вратата. Бракът не е захаросан сценарий за приказка, а къртовска работа, в която се укрепва партньроство. Понякога прилича на оазис, друг път на бойно поле.

Кои са истинте зад фразата „Докато смъртта ни раздели?“.

Fatherly предлага 30 простички извода за семейния живот на няколко двойки.

1. Всеки обмисля раздяла. Това е просто част от борбата ви за оставане в тази връзка.

2. Прошката е за хората, с които не споделяте едно легло. Забравата е за хората, с които спите.

3. Не всичко трябва да е по равно. На практика, почти никога не е.

4. Важно е да знаете кои части на партньора си да почесвате от време на време. Осебено егото му.

5. Скандалите преди сутрешното ви кафе са загуба на време.

6. Да говорите за партньора си зад гърба му е здравословна практика. Да бъдеш женен значи да си в постоянна нужда от съвет.

7. Но със сигурност има поне минимална част от информацията, която партньора ви би пожелал да запазите в тайна.

8. Не се заблуждавайте, че имате достъп и влияние върху професионалния свят на половинката си.

9. Много често сексът е предсказуем и отегчителен, вие сте уморени и предпочитате да си го спестите. Това е нормално. Живот.

10. Децата ви свързват. Отглеждате ги заедно и се учите как да бъдете добри родители. Но децата ще провокират и някои от най-чудовищните скандали в живота ви.

11. Ще разпознаете брачните си проблеми в най-плоските шегички в ситкомите, което ще развенчае мита, че брака ви е уникален и по-различен от средностатистическия.

12. Ще дойдат времена, в които единственото съобщение, което ще получавате от половинката си, ще бъде „Можеш ли да вземеш X от бакалията?“, а подаръците за рожденните ви дни в най-добрия случай ще бъдат купувани от бензиностанция.

13. Годишнинте ви спират да бъдат специални от петата година нататък.

14. Ако не споделяте сексуалните си фанатазии и не се стараете да ги задоволите, твърде вероятно е искрата между вас да си е отишла безвъзвратно.

15. В доста ранен етап от брака си ще спрете да бъдете „любовници“ и ще се превърнете в „съотборници“, които правят секс от време на време.

16. Всяко семейство трябва да говори по-често за финансите си.

17. Добрият брак може да оцелее, ако сте честни за абсолютно всичко, и доброто, и извратеното у вас.

18. Понякога ще си лягате ядосани. И ще се събуждате бесни.

19. Не забравяйте, че малките жестове ще решават проблемите ви много често. И брака ще ви помогне да осъзнаете, че значението им надхвърля по мощ това на халката ви.

20. Ще чуете половинката си да разказва една и съща история за 4587 пъти по време на брака ви

21. Партньорът ви ще откача по теми, които ви се струват супер малоумни и ирационални. Не е нужно да се съгласявате с него, но проявете съчувствие. Емоционалното анулиране е убиец на брака.

22. Ще има моменти, в които половинката ви ще разкаже нещо от миналото си, което ще ви шокира и ще ви напомни, че не го познавате толкова добре, колкото си мислите.

23. Ще излизате с двойки, които смятате за странни, или за откровени пропаднали. Ще излизате с двойки, които смятат същото и за вас.

24. Привидно нелепи неща – количеството тоалетна хартия, което човекът използва, или забравянето на една врата отворена – ще бъдат източник на люти скандали.

25. Когато половинката ви каже, че е изцапал драперията на леглото, или каквото и да е друго „без да иска“, бъдете сигурни, че е знаел какво прави.

26. Да клюкарствате за семейния живот на други двойки ще се превърне в синоним за добре изкарана среща.

27. На определен етап ще ви се стори, че партньорът ви и децата ви имат връзка, каквато вие не сте способни да изградите.

28. Ако нямате самостоятелни хобита и интереси, бракът ви е обречен.

29. Ако си нямате любими неща за правене заедно, също сте обречени.

30. Има истина в твърдението „Отваряйте си очите широко преди брака, а след това се научете да ги държите полузатворени“. Ще ви се наложи да преглътнете някои горчиви залъци в името на бъдещето заедно.

31. Браковете винаги приключват зле. Най-добрият сценарий за край е смъртта на един от двама ви.

32. Любовта не оцелява от само себе си. Поддържайте я с действия.

33. Бракът повече от всичко останало на света ще ви научи кога за замълчите.

34. Качествата, които първоначално сте харесвали в партньора си, с годините ще се превърнат в най-жестоките ви дразнители.

35. Чувството ви за хумор ще ви отведе далече в брака. Тактичността и преценката кога да не се шегувате ще ви отвее още по-далече.

Коментари
Последни видеа