5 конкретни ползи за двойката от романтичната вечеря на свещи

Тя е важна не само за флиртуващите, но и за онези, които вече имат деца

25 април 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Възможно е да подценявате тези моменти, но романтичната вечеря на свещи е важна за всяка двойка, независимо дали сте заедно отскоро или имате вече деца.

Според психолозите организирането на такива „бягства от ежедневието и рутината“ спомагат много за укрепване на отношенията и справяне с редица проблеми. Освен това носят и някои конкретни ползи, за които може би не сте и подозирали.

Ето 5 положителни и наистина важни преимущества на романтичните вечери, заради които не бива да ги пренебрегвате.

1. Ако сте родители на малки деца

Това ще ви даде възможност да останете за известно време само двамата с партньора си и да се насладите на компанията си, така както сте го правили преди да се родят децата.

За целта обаче трябва да оставите за няколко часа малчуганите при баба и дядо, за да не ви прекъсват постоянно, а и за да не се разсейвате с мисли за онова, което може би правят в детската стая. Когато са при възрастните роднини, ще бъдете спокойни, че са в сигурни ръце и ще успеете да се насладите максимално на момента.

2. Когато децата са по-големи

Отново могат да прекарат известно време със своите баба и дядо. Или пък може да използвате времето, ако са поканени на вечерен рожден ден или гости при приятели с приспиване.

Интимната вечеря, която ще си организирате, ще ви помогне да се преоткриете като двойка, да върнете старите усещания и чувства, да избягате от рутината, в която може би отдавна сте попаднали. Но най-важното – да върнете отново нежността и щастието си с човека, който отдавна е част от живота ви.

3. Двойка, а не само родители

Романтичната вечеря би могла да ви помогне много, ако сте попаднали в капана на ежедневните проблеми и дейности. И вече се чувствате повече родители, а не интимна двойка.

Причината е, че появата на децата със сигурност се отразява и леко негативно на интимната част в отношенията ви. Нищо чудно и сексът да е останал на заден план. А това са нещата, които носят радости в живота, така че не ги пренебрегвайте. Интимните вечери ще ви помогнат именно да възстановите позабравените усещания и трепет.

4. Срещу стрес

Бягството, което ви предлага едно такова преживяване, със сигурност има и терапевтичен ефект срещу стреса, който неминуемо се натрупва в края на седмицата.

От време на време бихте могли просто да си организирате романтична вечеря, не само за да укрепите връзката си, но и да прогоните натрупаната умора, напрежение или просто да оцветите ежедневието си с нещо, което обикновено се случва по филмите и в книгите.

5. Практично решение

И на последно място – това е чудесен начин да отидете на ресторант, без да напускате дома си. Единственото, което трябва да направите е да се погрижите за подходящата атмосфера – не забравяйте свещите, те са важен елемент от романтиката.

След което си поръчайте интересна храна за дома, за да не се налага вие да готвите. Няма да е особено романтично, ако цял ден сте прекарали в кухнята, за да поднесете кулинарни изненади. И освен това след вечерята у дома, леглото за продължението е буквално на една ръка разстояние. Струва си да изберете този вариант.

По материали от Mamma sto bene

Коментари
Последни видеа