5 неща, които двойките трябва да направят преди да имат бебе

Ето няколко въпроса, които е добре да разрешите с вашия партньор отрано

15 януари 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Най-после е дошъл моментът и вече нямате търпение да станете родители. Чувствате се напълно готови и започвате първите опити за бебе.

Преди да планирате бременността си обаче, трябва да направите още нещо. А именно – да разрешите няколко важни въпроса с вашия партньор.

1. Изяснете позициите си

Експертите смятат, че е много важно да разговаряте повече помежду си точно в този период и да изясните някои от родителските проблеми: споделяне на грижи за децата, работа от дома, религиозни традиции и т.н. Това ще ви спести някои спорове за битовизми, когато вече имате деца, а както добре знаем, конфликтите не са полезни за малките. Наличието на общ план е печеливша стратегия.

2. Спрете хапчетата

Няколко месеца преди да започнете да правите опити за забременяване, спрете хапчетата антибебе. Това е необходимо, за да регулирате менструалния си цикъл, но също така да проверите и продължителността му, за да разберете кога настъпва фертилния период.

3. Променете навиците си

Задължително е да започнете да живеете по-здравословно. За целта ограничете партитата и алкохола, пийте по-малко кафе и се опитайте да се движите повече. Ако сте с наднормено тегло, добре е да направите консултация с диетолог, който да ви изготви режим, съобразен както с килограмите, така и с целта ви – забременяване. Не че ще ви препоръча храни, които го подпомагат, но ще направи програма, която е максимално здравословна за тялото ви.

4. Почивайте си и правете нещата, които обичате

Спете, бездействайте и в същото време се отдавайте на нещата, които ви носят удоволствие: кино, театър, танци… След това просто няма да имате време за тях.

5. Намалете стреса

Той е враг на зачеването и затова трябва да направите нещо, за да промените живота си. Сега е моментът да се откажете от онези дейности, които ви носят само негативни емоции и да потърсите положителни алтернативи.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа