5 неща, които не бива да толерирате във връзката си

С тях компромиси не трябва да правите, тъй като могат да се превърнат в бомба със закъснител

13 октомври 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Различията в характерите правят живота на двойката интересен и разнообразен. Но има 5 неща, пред които в никакъв случай не трябва да си затваряте очите, тъй като те не попадат в графа „полезно“, а са истинска бомба със закъснител. И точно те превръщат любовта в токсична.

Егоизъм

Важно е да умееш не само да даваш, но и да получаваш. Тази проста схема всъщност е най-сложното в отношенията. Егоизмът се състои в това, че единият от партньорите не иска да споделя времето и енергията си, за да бъде с другия. За него другият е просто част от ангажиментите, а не човекът, с когото би искал да изпитва радости, приятни емоции, незабравими преживявания.

Обсебване

Връзката е красива, когато е истинска, слънчева и зачита пространствата и индивидуалността на другия. Токсичната връзка е точно обратното. В този случай единият партньор натоварва с негативни мисли човека до себе си, потиска го, обсебва го и постепенно превзема личното му пространство. Може да го прави несъзнателно, а може да е съвсем умишлено.

Подценяване

Подценяването на работата или възможностите на единия партньор са един от основните врагове на хармоничното съжителство. За да бъдат отношенията добри, трябва всеки от партньорите да оценява уменията и потенциала на другия, да го признава и подкрепя, да се интересува от работата му и най-важното – да не завижда, когато другият постигне нещо повече.

Гняв

Гневът може да бъде провокиран от различни фактори: стрес, разочарование, непоносимост, натрупана многогодишна умора. Той причинява невидими пукнатини в отношенията, които с времето стават все по-големи. Гневът и постоянното разочарование са две токсични присъствия в живота на двойката, които не водят до нищо добро.

Насилие

Независимо дали е физическо, вербално или психологическо, това е най-лошото, с което може да се сблъскате. И е абсолютно неприемливо за съществуването на двойката. Насилието се проявява по много начини и не трябва да се пренебрегва. Няма поносимо насилие.

По материали от Donna moderna

Коментари
Последни видеа