7 отличителни черти на творческата личност

И как да ги разпознаваме

25 септември 2017 г.

Снимка: Guliver/iStock

Всеки може да изгради и усъвършенства креативния си дух, но е факт, че свежите идеи идват по-лесно при едни, отколкото при други. Проучване на изследователи от Норвегия съветва да следите за няколко отличителни черти, по които ще разпознаете творческите личности.

Лидерът на научния екип проф. Ойвинд Мартинсен от Норвежката бизнес школа събрал група от художници, музиканти и криейтив маркетинг специалисти и ги сравнил с контролна група, съставена от мениджъри и други професионалисти, чиято работа е по-малко свързана с творческите решения и визия. Оказало се, че членовете на „артистичната група” се отличават от останалите със 7 основни черти. Кои са те?

Асоциативна нагласа: Бурно въображение, игрив характер, богат набор от свежи идеи, способност да се отдава напълно на работата, лесно се плъзга между фактите и измислицата.

Нужда от оригиналност: Ненавижда правилата и общоприетите форми и се бунтува срещу тях. Революционно настроен заради вътрешната необходимост да прави нещо, което никой не е правил досега.

Мотивация: Изпитва необходимост да постига високи резултати, ориентиран е към целите, има иновативен подход и подхожда към трудните въпроси с невероятна издръжливост на духа.

Амбиция: Има нужда да бъде влиятелен в групата и обществото си, да привлича внимание и да получава признание за работата си.

Гъвкавост: Умее да гледа на проблемите под различни, изненадващи 

Останалото - на Обекти.бг.

Коментари
Последни видеа