8 лесни игри с деца у дома

Ето как да се забавлявате заедно в свободното време

12 октомври 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Във време, когато се налага да прекарваме повече време у дома, едни от най-потърпевшите са децата. Възможно е да станат по-раздразнителни, по-унили защото е нарушен естественият ритъм на живота, а за тях е трудно да го разберат и приемат. Скуката също си казва думата и нищо чудно в един момент да видите едно дребно хлапе, което се шляе из къщата с блуждаещ поглед и в чудене какво да прави. Въпреки многобройните си играчки.

Затова е добре да се притечете на помощ и да развиете въображението си с някои игри, които да привлекат вниманието на детето и да внесат някакво разнообразие в ежедневието.

Снимка: Shutterstock

1. Откриване на съкровището

Съкровище може да бъде любимата играчка на детето или някое лакомство, което да е и наградата, когато стигне до него. Можете да играете в опростен или усложнен вариант в зависимост от предпочитанията и възрастта на детето.

Опростеният вариант включва насоки с команди „топло“ и „студено“. Усложненият вариант ви дава възможност да направите карта с указания или да поставите различни улики из къщата. Много е забавно, ще се уверите сами.

2. Карти

Кой не обича игрите на карти? С по-малкото дете можете да играете на карти „мемо“ (търсят се еднаквите), на „Черен Петър“, на „Война“ или на по-сложни игри, ако детето е по-голямо.

3. Зарчета

Можете да си измислите съвсем нова ваша си игра, а можете да поиграете и на „генерал“, „барбут“ и други забавни игри със зарчета.

Снимка: Shutterstock

4. Балансиране

Ако разполагате с подходяща подова настилка, можете да си залепите различен цвят тиксо и да си измислите кой какво означава – например жълтото да бъде старт отначало, зеленото – скачане на десен крак, червено – скачане на ляв крак и т.н. Развихрете въображението си!

5. Асоциации

Можете да я приложите в устна или писмена форма. За писмената форма изберете асоциации с животни, а също плодове и зеленчуци – нещо, което би било по-лесно и забавно за детето да го рисува. Всеки трябва да познае какво е нарисувал другият.

Продължението четете в Обекти.бг

 

Коментари
Последни видеа

Бонсай

04 януари 2022 г.